TG Politika

Načelnik Vukadin otišao sa sjednice kako bi utvrdio gdje je vlasnik Tvornice kabela?

Na primjedbu vijećnika HSP B i H Ilije Papića kako ima informaciju da je vlasnik Tvornice kabela u Tomislavgradu, načelnik Vukadin je kazao kako napušta sjednicu i ide provjeriti gdje se nalazi vlasnik Tvornice?

Danas je u Tomislavgradu, nešto iza 10 sati, počela druga radna sjenica Općinskog vijeća Tomislavgrad, kojom predsjedava predsjednik Vijeća prof. Mate Kelava.
Nakon prozivanja vijećnika i utvrđivanja kvoruma, te pročitanog dnevnog reda, za riječ se javio vijećnik HČSP gospodin Tadija Ljubičić tražeći da OV zauzme stav o radnicima Tvornice kabela koji štrajkaju već osmi dan. Kazao je da vijećnici i načelnik ne mogu držati glavu u pijesku i praviti se da ne znaju za ovaj nemili događaj. Tražio je da se održi tematska sjenica o problemima u Tvornici kabela.
Javio se i vijećnik Ilija Papić iz HSP B i H predlažući da vijećnici naprave pauzu od nekoliko minuta i da odu pred Tvornicu kabela kako bi pružili potporu radnicima u štrajku.
Nakon njih javi se načelnik Vukadin i kazao da je bio više puta u kontaktu i s radnicima u štrajku i s vlasnicima i direktorom Tvornice kabela i da sve što može jest suosjećati s radnicima, ali može kao načelnik biti svojevrsni posrednik da dođe do razgovora radnika i vlasnika, odnosno da se održi zajednički sastanak, a ne bježi ni od tematske sjenice OV.
-Budući da su vlasnici i direktor odsutni i da , po informaciji koje imam, dolaze u ponedjeljak, odmah ću pokušati održati zajednički sastanak s vlasnicima, radnicima i dobro bi bilo kada bi bili prisutni i predstavnici svih stranaka, pa da vidimo što se može učiniti glede stanja u Tvornici kabela- kazao je Vukadin, na što je Papić rekao kako ima informaciju da su vlasnici i direktor u Tomislavgradu, te da nije točno da su odsutni.
Vjerojatno izazvan takvom izjavom kazao je kako odmah ide utvrditi gdje su vlasnici i direktor Tvornice kabela, te predložio da se sljedeća točka dnevnog reda, Aktualni sat, pomjeri kao posljednja točka, jer on napušta sjednicu kako bi utvrdio gdje su vlasnici i direktor TKT. I načelnik je napustio sjednicu, a prihvaćen je prijedlog da se Aktualni sat prebaci kao posljednja točka dnevnog reda, na kojoj će načelnik biti nazočan.
Nakon toga su trojica novih : Jozo Crnac ispred HSP B i H, Ilija Bagarić i Ante Đikić ispred HDZ B i H položili prisegu za vijećnika Općinskog vijeća. Naime, oni su došli na mjesta vijećnika koji su, iz različitih razloga, odustali od svog vijećničkog mandata.
U tijeku je rasprava o Nacrtu proračuna općine za 2013.godinu, a predviđen je Proračun od oko 14,5 milijuna KM.
Ako bude još što zanimljivo na sjednici Općinskog vijeća Tomislavgrada, obavijestit ćemo vas,

samo pratite www.tomislanews.com!