TG Sport

NAJAVA : IVICA RADOŠ iz Podgaja, živi u Austriji, planira s dvojicom kolega voziti biciklom rutu Wels-Podgaj!

U lipnju sada već prošle godine strastveni biciklist Ivica Radoš iz duvanjskog sela Podgaja, a koji živi i radi u Austriji,  na jednom treningu razgovao je s prijateljem o tomu  postoje li granice u biciklizmu i gdje su?

O tom prvom razgovoru i planu realizirati ideju, Ivica Radoš nam je rekao:

-Rekao sam mu kako želim za godinu dana, dakle  u lipnju 2020. godine, krenuti biciklom iz Welsa gdje živimo u svoje rodno selo Podgaj u općini Tomislavgrad, iz cuga, odnosno u što kraćem roku i upitam ga što misli o tomu?

“Što da mislim, idem i ja s tobom!”, odgovorio je bez razmišljanja, što me jako obradovalo, od radosti sam gotovo pao s bicikla. Nakon toga smo malo glasnije razgovarali o našem planu, čak i na treninzima pred ostalim kolegama.

Neki su ostajali bez teksta, neki su nas radoznalo gledali, a mi smo im potanko sve objasnili. Odlučili smo pozvati još jednog kolegu, koji se ubrzo dobrovoljno javio, tako da vozimo trojica ULTRA CHALLANGE. kazao nam je Radoš, kojega naš portal u njegovim biciklističkim natjecanjima stalno prati.

Uskoro su se javili i sponzori u velikom broju, a predsjednik i dopredsjednik  Radoševog biciklističkog kluba javili su se pratiti ovu zanimljivu biciklističku rutu vozilom s rotacijom.

MERCEDES – BENZ SILBERGASSER je osigurao (sponzorirao) veliki  dugački SPRINTER s dovoljno mjesta za jelo, piće, rezervne dijelove za bicikla, jer se istim putem trebaju vratiti nazad u Austriju.

ULTRA CHALLANGE je duga  850 kilometara, 3500 v/r i , prema planu, ne bi trebala trajati duže od 39 sati i 59 minuta ukupno utrošenog vremena.

Sve će biti transparentno i pregledno, neće biti nikakvog muljanja, skretanja sa staze, jer će sve biti LIVE STREAM na Facebooku, Bikemagazinu i portalu Tomislavnews.com.

Start je u subotu,  6. lipnja, 2020. godine, u 03,00 sati, s planom stići na cilj u nedjelju, 7. lipnja, 2020. godine, najkasnije do 18,59 sati, u duvanjsko selo  Podgaj, koje ima oko 30-tak kuća.

Podsjećamo da je Ivica Radoš prije tri godine biciklom uspješno odvozio rutu Wels-Međugorje, što smo također popratili.

Podgajani su dočekali svog mještanina  Ivicu Radoša, nakon povratka iz Međugorja, a u planiranoj ruti na ljeto Podgaj će biti cilj novog pothvata njihovog Ivice

Ivici Radošu i njegovim kolegama želimo uspješnu i sretnu vožnju!

www.tomislavnews.com/ Foto: privatni album