TG Kultura/Zabava

NAJAVA : MANIFESTACIJA Noć muzeja u Tomislavgradu u petak 28. siječnja, 2022.

Kulturno-informativni centar u suradnji s Franjevačkim muzejom Tomislavgrad i ove godine organizira već tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja 2022., u petak 28. siječnja 2022., od 19:00 do 22:00 sata.
U 19:00 sati u Gradskoj galeriji KIC-a otvorit će se Izložba pod nazivom ”Razgovori, razgovori, razgovori…” akademskog slikara Gorana Milinkovića. Goran je rođen 1962. godine u Mostaru, Završio je studij Građevinskog fakulteta u Mostaru 1987. nakon čega se počinje aktivnije baviti slikarstvom. Stječe zvanje profesora likovnih umjetnosti 2011. godine u Mostaru u klasi redovnog profesora Nusreta Pašića. Pored osam samostalnih izložbi, sudionik je velikog broja skupnih izložbi, domaćih i međunarodnih kolonija, a također i dobrotvornih aukcija.
Večer će glazbeno uveličati učenici Osnovne glazbene škole Tomislavgrad. Izložba ostaje otvorena do 26. veljače 2022.
Također od 19:00 sati u Franjevačkom samostanu Tomislavgrad i Franjevačkom muzeju posjetitelji mogu posjetiti Muzej, Knjižnicu, Izložbu praslona i Galeriju muzeja. Ovom prilikom moći ćete posjetiti i pravoslavnu crkvu sv. Nikole. Muzej za ovu prigodu organizira izložbu arhivske građe naše knjižnice, gdje će biti po prvi put izložene rijetke knjige i zanimljivosti iz naše pisane baštine.
Vidimo se!

www.tomislavnews.com/KIC Tomislavgrad