TG Kultura/Zabava

NAJAVA: NA 12. DANIMA Luke Botića u Kaštelima u idući četvrtak bit će predstavljena dva romana Ivane Ćurić iz Tomislavgrada


Go to Kamen Galir

Tradicionalna kulturna manifestacija Dani Luke Botića održat će se u Kaštelima, Đakovu i Gorjanima
Đakovački kulturni krug u suradnji s Udrugom Opor-Botići iz Kaštela po 12. put organizira Dane Luke Botića, kulturnu manifestaciju koja nosi ime po velikom hrvatskom književniku Luki Botiću (1830.-1863), koji svojim životom i djelom i danas povezuje hrvatski sjever i hrvatski jug, objavio je portal Moje Đakovo

Manifestacija započinje u četvrtak, 19. kolovoza 2021. u Kaštel Lukšiću, Dvorcu Vitturi, u kojoj će se održati prigodan program u kojem će se otvoriti ovogodišnji Dani Luke Botića. Otvorit će se i izložba “150 godina bunjevačkih i šokačkih novina”.
U kaštelanskom dijelu programa, a koji počinje u 20, 00 sati,  sudjelovat će dr. Jurica Botić, Mirko Ćurić, Tomislav Žigmanov (Subotica), dr. Ivica Đurok i Ivana Ćurić iz Tomislavgrada. koja je na ovaj kulturnom manifestaciji sudjelovala i prije četiri godine, kada je predstavila dvije knjige pripovijetki “Iz dnevnika jedne mlade” i “Iz dnevnika jedne mlade 2.”


U Kaštelama će biti predstavljena dva romana književnice Ivane Ćurić : “Folirant u razredu”, objavljen 2020. i “Sedmero znatiželjnih”, objavljen 2021. godine, što je, ustvari, nastavak “Foliranta u razredu”.
Oba ova romana objavljena su u nakladi “Đakovačkog književnog kruga” iz Đakova.

www.tomislavnews.com/Foto: S predstavljanja romana Ivane Ćurić u Rošku Polju, u okviru programa “Roškog kulturnog ljeta, 2021.”