TG Sport

NK Šujica proslavio 40. rođendan, čestitamo!

NK Šujica je proslavio svoj 40. rođendan prijateljskom utakmicom protiv Šatora Glamoč, koja je završila rezultatom 0:0.

Pred oko tristotinjak mještana, NK Šujica je proslavio svoj 40. rođendan prijateljskom utakmicom protiv Šator Glamoč-a, koja je završila rezultatom 0:0. Poslije utakmice  pripremljen je rođendanski domjenak uz roštilj, čorbanac i ostale domaće delicije.

{gallery}nksuica_rodjendan{/gallery}
Povijest kluba seže od 16.listopada, 1973. godine , kada je klub osnovan, a za prvog predsjednika izabran Jure Pašalić. Naravno, najviše pozornosti privuklo je gostovanje “Dinama” iz Zagreba 18.srpnja, 1981.godine. Toga nezaboravnog dana na “Dilima” se okupilo preko pet tisuća ljubitelja nogometa i Dinamovih vjernih navijača. Jednom riječju, događaj za pamćenje. 1994.godine igra se . liga H-B,u kojoj se, i pored ratnih događanja, natječe i NK Šujica, s tim da svoje domaće utakmice igra u Tomislavgradu i Livnu. Prvi poslijeratni predsjednik bio je Ivan Stipić-Nešić, trener Stipe Duvnjak-Pipa,tajnik Mihovil Klišanin-Mića,kapetan Zlatko Mršo, koji je kao igrač-trener najduže vodio NK Šujicu.
Početkom 2011.godine na čelo kluba dolazi dugogodišnji igrac NK Šujice Frano Mioč, koji je ujedno predsjednik i trener kluba. Napornim zalaganjem uprave,a uz veliku pomoć svih igrača, postavljene su stolice na tribine,obnovljene su svlačionice,te je u sklopu toga izgrađen kafić.

Nogometnom klubu Šujica iz Šujice čestitamo 40.rođendan, mnogu uspjeha u igri i dugovječnost postojanja!

Tekst i foto: Šujica-Šujica/TN