TG SportUncategorized

NOGOMET TG : Pobjeda kadeta HNK Tomislav, juniori do boda u zadnjem minutu!


Go to Kamen Galir

Jučer (nedjelja) su kadeti i juniori HNK Tomislava gostovali u Mostaru, kod Veleža i nisu poraženi!

Kadeti: FK Velež 1-4 HNK Tomislav
(Marko Matić,Kristijan Šteko,Filip Matić i autogol)

Utakmica kadeta je počela ranim našim zgoditkom, u 2. minuti pogodio je M.Matić. Nakon gola utakmica se razvijala u mirnom tijeku sve do 35. minute kada Šteko ruši domaćeg igrača unutar 16 metara i sudac svira penal time se domaći vraćaju u utakmicu . Ovim rezultatom se odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu dominacija naše ekipe, u 47. minuti K. Šteko iskorištava krivo istrčavanje golmana Veleža i zabija za 2:1. U nastavku naši dominiraju i dalje imamo sve više prilika, ali lopta ne ulazi u gol sve do 65. minute kada naša ekipa ima korner u kojem se najbolje snašo F.Matić koji pogađa za 3:1. U nastavku i dalje dominiramo. U 75. minuti imamo slobodni udarac kojega je izveo F.Matić, lopta pogađa domaćeg igrača u tijelo i ulazi u mrežu za 4:1. Do kraja utakmice nije bilo izglednih prilika.

Juniori: FK Velež 2:2 HNK Tomislav
(Mate Kukić i Matej Matešković)

Identičan početak utakmice kao u kadeta samo što ovaj put ne zabijamo mi već domaći greškom naše obrane domaći dolaze do prednosti u 2.minuti. U 10.minuti naši se pokušavaju vratiti preko Šiške ali golman domaćih sprječava taj pokušaj i lopta odlazi u korner. Do kraja poluvremena nema izglednih prilika te na odmoru ostaje 1:0 za domaćina.

U 2. poluvremenu je otvorena igra s obije strane nižu se prilike i s jedne i druge strane ali nema zgoditka. U 80. minuti Velež dolazi do prednosti od 2:0 No naši se ne predaju u 84. minuti Šiško pravi solo prodor i dolazi oči u oči s domaćim golmanom golman mu brani udarac ali na svu sreću M.Kukić je na pravom mjestu i zabija za 2:1.U 90 minuti dobra akcija Tomislava koja završava udarcem Milića no domaća obrana blokira udarac i lopta odlazi u korner. Iz kornera Musić šalje izvanredan centaršut i M.Matešković pogađa za izjednačenje. Nedugo zatim sudac svira kraj ove izvanredne utakmice.

www.tomislavnews.com/HNK “Tomislav” Tomislavgrad