TG Politika

JAVNI POZIV I O D L U K A OV TOMISLAVGRAD o donošenju mjera za potporu pravnim i fizičkim osobama kojima je zabranjen rad zbog izvanrednih okolnosti izazvanih pojavom korona virusa (COVID -19)

copyright@tomislavnews.com

 

J A V N I P O Z I V

Na temelju članka 7. stavak 1. Odluke o donošenju mjera za potporu pravnim i fizičkim osobama kojima je zabranjen rad zbog izvanrednih okolnosti izazvanih pojavom korona virusa (COVID -19), broj: 01-02-479/20 od 27. 4. 2020. godine, Općinski načelnik Tomislavgrad,
o b j a v lj u j e J A V N I P O Z I V

Pozivaju se pravne i fizičke osobe kojima je zabranjen rad odlukama Stožera civilne zaštite da se prijave na ovaj Javni poziv radi ostvarivanja prava koja su definirana mjerama I i II u skladu s navedenom Odlukom.

Pravo na ovaj Javni poziv mogu podnijeti samo one pravne i fizičke osobe koje imaju sjedište na prostoru općine Tomislavgrad, kao i pravne osobe koje imaju registriranu poslovnu jedinicu na prostoru općine Tomislavgrad.

Kriteriji za ostvarivanje prava iz ovoga Javnog poziva, kao i odgovarajući dokazi o ispunjavanju uvjeta za ostvarivanje prava koji se prilažu, sadržani su u obrascima zahtjeva za podnošenje prijave, koji su sastavni dio ovoga Javnog poziva, a koji se mogu preuzeti sa službene stranice Općine Tomislavgrad.

Rok za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava iz Proračuna Općine Tomislavgrad za isplatu dijela neto plaća za mjesec travanj je 11. svibnja 2020. godine.

Rok za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava definirana MJEROM I, kao i podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava iz Proračuna Općine Tomislavgrad za isplatu dijela neto plaća za mjesec svibanj je 10. lipnja 2020. godine.

Prijave podnesene izvan ostavljenog roka neće se razmatrati.
Javni poziv i potrebni obrasci se nalaze u privitku.

 

ODLUKA OPĆINSKOG VIJEĆA

Općinsko vijeće Tomislavgrad, na sjednici održanoj 27. travnja 2020. godine, donijelo je Odluku o donošenju mjera za potporu pravnim i fizičkim osobama kojima je zabranjen rad zbog izvanrednih okolnosti izazvanih pojavom korona virusa (COVID -19).

U cilju očuvanja radnih mjesta, u Proračunu Općine Tomislavgrad, osigurat će se sredstva za naknadu u iznosu od 300 KM (tristo konvertibilnih maraka) mjesečno po zaposlenom radniku u djelatnostima kojima je zabranjen rad temeljem odluka Stožera civilne zaštite.

Ova naknada koristit će se za sufinanciranje dijela neto plaća zaposlenih koji su zadržani u radnom odnosu kod poslodavca nakon stupanja na snagu Odluke o zabrani i ograničenju, kao i za sufinanciranje dijela neto plaća samostalnih poduzetnika za travanj i svibanj, odnosno razmjerno broju dana koliko je trajala zabrana obavljanja gospodarske djelatnosti u travnju i svibnju.

Pravo na naknadu imaju pravne i fizičke osobe sa sjedištem na prostoru općine Tomislavgrad, kao i pravne osobe koje imaju registriranu poslovnu jedinicu na prostoru općine Tomislavgrad, za uposlene radnike te poslovne jedinice, pod uvjetom da su izmirile obveze po osnovu doprinosa za radnike, zaključno sa veljača 2020. godine.

Također, pravne i fizičke osobe kojima je zabranjen rad zbog izvanrednih okolnosti izazvanih pojavom korona virusa (COVID -19)
1. oslobađaju se plaćanja općinskih komunalnih pristojbi za:
– istaknutu firmu za 2020. godinu,
– zauzimanje javnih površina ispred ugostiteljskih objekata za 2020. godinu,
– postavljanje reklama na javnim površinama za 2020. godinu,
2. računima za komunalnu naknadu za 2020. godinu, neće se zaduživati, kao ni ostali obveznici po općinskoj Odluci o komunalnim naknadama,
3. oslobađanju se plaćanja svih zakupnina prema Općini počevši od 1. ožujka 2020. do završetka trajanja stanja nesreće.
Zaključkom Općinskog načelnika izvršiti će se povrat iznosa pristojbe, uplaćene do stupanja na snagu ove Odluke.
4. obveza prema Općini nastalih u periodu 1. siječnja 2020. godine do kraja 2020. godine, mogu plaćati u mjesečnim obrocima bez kamata,
5. od strane Općine Tomislavgrad, javnih poduzeća i ustanova kojima je osnivač ili su u vlasništvu Općine, za vrijeme trajanja nesreće, prema istima, neće se pokretati postupci prisilne naplate, a pokrenuti postupci će biti povučeni.

Temeljem ove Odluke Općinski načelnik objavit će Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava iz ove Odluke.

Javni poziv sa obrascima za podnošenje zahtjeva bit će objavljen na službenoj stranici Općine Tomislavgrad, kao i na radio postaji Tomislavgrad.

Odluka se nalazi u privitku.

Odluka o donošenju mjera za potporu pravnim i fizičkim osobama kojimaje zabranjen rad zbog izvanrednih okolnosti izazvanih pojavom korona virusa (COVID -19)

www.tomislavnews.com/Službena web stranica Općine Tomislavgrad