TG Vijesti

O prosvjedu Prisojana i izlovu ribe u Buškom jezeru oglasio se i MUP HBŽ

I od jutros traju prosvjedi 30-tak Prisojana protiv koncesionara nad Buškim jezerom

Jutros rano ponovno se okupila skupina mještana Prisoja koja prosvjeduje protiv koncesionara A.D. (1954.)iz mjesta Zaljuti u općini Tomislavgrad.
Naime, kako smo javljali prošle noći skupina od 20-30 mještana Prisoja prosvjedovala je protiv izlova, oni kažu krivolova, u Buškom jezeru. Intervenirala je i policija, a ovo što smo jutros o cijelom događaju na Buškom jezeru doznali u Županijskom MUP u Livno.
-Sinoć (6.lipnja)  u 20 sati u Policijsku postaju u Tomislavgradu stigla je dojava od osobe nastanjene u Koritima (općina Tomislavgrad) koja se predstavila i rekla da osoba A.D. vrši izlov ribe iz Buškog jezera u većim količinama , te da mještani prosvjeduju protiv toga.
Na mjesto događanja odmah su došli djelatnici Policijske postaje Tomislavgrad, gdje su zatekli 20-tak mještana koji su prosvjedovali što im A.D. svojim vozilom-džipom  uništava livade i njive, jer preko njih vozi, te što u velikim količinama i s velikom mrežom izlovljava ribu iz jezera-kazala je za Tomislavnews.com glasnogovornica MUP , gospođa Duvnjak.
Također je rekla kako je na mjestu događaja bio i županijski inspektor koji je utvrdio da A.D. ima urednu dozvolu za koncesiju i izlov ribe u gospodarske svrhe, ali tek treba utvrditi je li se koncesionar pridržavao  zakonskih okvira u gospodarenju izlovom u Buškom jezeru.
Prosvjedno okupljanje mještana na Buškom jezera nije najavljeno, pa su djelatnici policije od jutros kod prosvjednika.
Operativni rad je u tijeku, a uskoro ćemo doznati više o ovomu događaju.

www.tomislavnews.com