vjera

OBAVIJESTI iz Župe Bukovica: Do Kalandore, 2. veljače 2024. vjernici mogu dobiti potpuni oprost moleći pred jaslicama

Druga je nedjelja po Božiću-Nedjelja krštenja Gospodinova. Današnjom nedjeljom završava božićno vrijeme liturgijske godine.

Kako smo već objavili na početku došašća, ovoga Božića navršava se 800 godina od prvih jaslica koje je postavio sv. Franjo. Tim povodom Sveta stolica je udijelila povlasticu da u svim franjevačkim crkvama od 8. prosinca 2023. do 2. veljače 2024. vjernici mogu dobiti potpuni oprost moleći pred jaslicama uz uobičajene uvjete: ispovijed, pričest, te izmoliti Vjerovanje, Očenaš, Zdravomariju i Slavaocu na Papinu nakanu. U tom smislu i mi smo uprizorili jaslice već na samom početku adventa, a ostat će u našim crkvama do blagdana Svijećnice, 2. veljače.

U prošli petak smo završili ovogodišnji blagoslov obitelji i kuća. Hvala vam svima na razumijevanju, srdačnom dočeku i zajedničkoj molitvi. Hvala vam i na darovima za naše crkve i našu kuću. Koliko ste darovali za naše crkve kao i brojno stanje obitelji i članova, objavit ćemo ako Bog da, čim bude sve obrađeno.

U utorak, u samostanu časnih sestara u Bukovici bit će duhovna obnova, prijaviti se može tko god želi. Duhovna obnova je u dva termina prvi od 10 do 13 sati i popodne od 17 d 20 sati. A u srijedu je duhovna obnova za mladež i studente od 10 do 13 sati. Voditelj je fra Josip Ikić. Prijaviti se možete s. Katarini na broj 063 155 348, obavijesti su iz Župe Bukovica.

www.tomislavnews.com