vjera

OBAVIJESTI iz Župe Bukovica: U četvrtak je svetkovina Uzašašća Gospodnjeg

U srijedu smo započeli i nastavljamo Svibanjsku pobožnost. Od ponedjeljka do petka molimo krunicu, a potom slavimo sv. misu u Brišniku u 17, a u Bukovici u 18 sati. Potičemo sve na sudjelovanje u ovoj pobožnosti. Dok traje Svibanjska pobožnost, od ponedjeljka do petka, nema jutarnje sv. mise. Subotom je sv. misa po običaju u 7.30 u kapeli župne kuće.

U četvrtak je svetkovina Uzašašća Gospodnjeg. Svetkovina nije zapovijedana. Sv. mise su i u Brišniku i u Bukovici u 8 sati. Taj dan nema Svibanjske pobožnosti.

U sljedeću nedjelju sv. mise i blagoslov polja je u Gornjoj Bukovici i u Mrkodolu na Andrića groblju. U župnoj crkvi rana misa je po običaju u 8 sati.

Molimo roditelje prvopričesnika da u sljedeću subotu, kad budu dolazili po djecu, neka se obavezno jave fra Stipi.

Od srca zahvaljujemo ekipi koja je u srijedu pokosila crkveno i kućno dvorište te prostor oko Pećine. Također srdačno hvala našim župljankama koje su u četvrtak temeljito očistile crkvu i ostale crkvene prostorije a nakon bojenja.

U samostanu časnih sestara u Bukovici bit će organizirana trodnevna duhovna obnova uoči svetkovine Pedesetnice, 13., 14. i 15. svibnja s početkom u 18 h. Raspored je: u 18 h nagovor, u 18 i 30 h klanjanje, u 19 i 30 h sv. misa. Za vrijeme klanjanja bit će prigoda za sakrament ispovijedi. Predvode: u ponedjeljak fra Tomislav Jelić, u utorak don Nikola Mikačić, u srijedu fra Marko Bandić. Prijave na broj 063 155 348, s. Katarina, obavijesti su iz duvanjske Župe Bukovica.

www.tomislavnews.com