vjera

OBAVIJESTI iz Župe Bukovica: U petak, na uočnicu obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje bit će prigodna molitva i paljenje svijeća pred crkvom u Bukovici

32. je nedjelja kroz godinu. U slijedeću nedjelju sv. mise su po uobičajenom rasporedu.

Ovih dana je iz Općine došla inicijativa o podizanju križeva za žrtve drugog svjetskog rata i poraća, na Groblju mira na Bilima. Ovaj lokalitet nalazi se u brdskom predjelu između Mostara i Širokog brijega, a zamisao je da se tamo postave križevi za svakog poginulog ili nestalog Hrvata iz BiH, u drugom svjetskom ratu i poraću, a kasnije bi se to proširilo i na Domovinski rat. Inače, ova inicijativa došla je od Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine i realizira se već nekoliko godina, a neke općine su skoro završile taj proces. Oni koji u svojim obiteljima imaju članove poginule ili nestale za vrijeme drugog svjetskog rata i poraća, a željeli bi sudjelovati u ovom projektu, sve informacije naći će na letku koji se nalazi na polici za tisak. Uzmite, kog zanima, i informirajte se.

U petak, na uočnicu obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje, u 18 sati bit će upriličeno paljenje svijeća i prigodna molitva pred župnom crkvom u Bukovici.

Časne sestre u samostanu u Bukovici, u nedjelju, 26. studenoga, organiziraju duhovnu obnovu za obitelji iz naše župe. Program će započeti u 14 sati i završiti sa sv. misom u 18. Također će biti organizirano čuvanje djece za one koji imaju malu djecu. Sestre vas srdačno pozivaju, a mi preporučujemo sudjelovanje. Koji planirate sudjelovati javite se na broj 063 155 348, s. Katarini. Prijave su do 20. studenoga, priopćenje je iz Župe Bukovica.

www.tomislavnews.com