vjera

OBAVIJESTI iz Župe Bukovica: U sljedeću nedjelju je Blagoslov polja-mise na Bagarića groblju i na groblju u Cebari

Peta je uskrsna nedjelja. U srijedu započinje svibanj, Gospin mjesec. Započinje i Svibanjska pobožnost. Od ponedjeljka do petka molit ćemo krunicu, a potom slaviti sv. misu u Brišniku u 17, a u Bukovici u 18 sati. Potičemo sve na sudjelovanje u ovoj lijepoj pobožnosti, osobito ministrante i mladež.

Dok traje Svibanjska pobožnost, od ponedjeljka do petka, nema jutarnje sv. mise. A subotom  je sv. misa po običaju u 7.30 u kapeli župne kuće.

Dok traje Svibanjska pobožnost neće biti ministrantskih sastanaka, jer su ministranti dužni sudjelovati na ovoj Pobožnosti.

U petak neće biti Svibanjske pobožnosti u Bukovici zbog vjenčanja.

U nedjelju rana je misa u župnoj crkvi po običaju u 8 sati, a u 11 sati su mise na Bagarića groblju i u Cebari.

U samostanu sestara svakog petka od 15 do 18 sati kapelica je otvorena za vjernike. Sestre pozivaju, a mi toplo preporučujemo otiđite i poklonite se Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Zadržati se možete koliko možete i želite u tom vremenu. Samostan je i kuća Božjeg milosrđa, pa klanjanje je zato petkom, da bi na dan muke i smrti Kristove častili njegovo milosrđe. Klanjanje je čin čašćenja i zahvaljivanja Gospodinu za sve što nam je darovao. U klanjanju priznajemo Božju veličinu i svoju malenost i tražimo snagu od Boga za dobro življenje ovdje na zemlji. Vjernici su pozvani što češće pohoditi Isusa u Presvetom oltarskom sakramentu. Na to nas poziva Crkva, sveci, oni ljudi koji su snagu za život tražili u klanjanju. Vrijeme provedeno pred Presvetim Sakramentom nikad nije izgubljeno nego najdragocjenije. To može biti par minuta, pola sata ili više…

Molimo za naš narod, za blagoslov i zaštitu naše domovine, mladih i obitelji. Molimo da nas Gospodin zaštiti od zla bezboštva koje se širi svijetom, da mu se vratimo svim srcem i budemo vjerni do kraja, obavijesti su iz Župe Bukovica.

www.tomislavnews.com