TG Politika

Održana javna rasprava o Nacrtu strategije za mlade Općine Tomislavgrad

U zgradi tomislavgradske Općine održana je sjednica Upravnog odbora i godišnja Skupština Vijeća mladih općine Tomislavgrad, nakon koje je uslijedila javna rasprava o Nacrtu strategije za mlade.

Pored članova Upravnog odbora i Skupštine Vijeća mladih, raspravi su nazočili predstavnici Vijeća učenika Srednje strukovne škole i Gimnazije Marka Marulića Tomislavgrad, Frame Tomislavgrad, Omladinskog kruga islamske zajednice, Dramske sekcije KIC-a, HKUD-a Fra Mije Čujića, Bukovica, Taekwando kluba Šujica, Udruge mladih “Mi mladi Tomislavgrada”, HKUD-a  Fra Joze Križića , Roško Polje, HKUD-a “Jabuka livada” Brišnik i dr.

Nacrt strategije predstavio je referent za pitanja mladih općine Tomislavgrad, istaknuvši da je ovo Nacrt prve sektorske strategije na području općine Tomislavgrad, koja je utemeljena  na četiri područja, uz preporuku Europske konvencije mladih: Nezaposlenost i poduzetništvo mladih; Zdravlje i kultura življenja; Kvalitetno slobodno vrijeme, te Neformalno obrazovanje mladih i sudjelovanje u društvu i informiranje.

Odlukom Upravnog odbora u rad Vijeća mladih, kao krovne udruge mladih na području općine Tomislavgrad, uključene su sve pozvane udruge i neformalne organizacije mladih s pravom sudjelovanja u raspravi, a čije su aktivnosti usredotočene na rad s mladima. Podsjetimo, Vijeće mladih općine Tomislavgrad ima svoja dva predstavnika u Povjerenstvu za šport i mlade Općinskog vijeća,  sukladno Zakonu o mladima FBiH (prvi u FBiH).

Na javnoj raspravi izneseno je još niz prijedloga za poboljšanje položaja mladih u općini Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com