Bosna i HercegovinaTG Politika

OKO 200.000 KM dodijeljeno nevladinim organizacijama za projekte iz područja zdravstva

Predstavnici nevladinih udruga i organizacija potpisali su s federalnim ministrom zdravstva dr. Nediljkom Rimcem pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Za financiranje programa i projekata iz područja zdravstva „Liječenje i rehabilitacija teško oboljele djece i mladih čije se liječenje financira iz Federalnog fonda solidarnosti“ dodijeljeno je ukupno 156.066,72 KM, a sredstva su dobili: Udruga malignih bolesti PIPOL, Udruga Srce za djecu oboljelu od raka, Udruga DLAN, Udruga „Mala sirena“, Udruga građana oboljelih od distrofije TK i Udruga distrofičara Cazin.

Za financiranje programa i projekata iz područja zdravstva „Organiziranje akcije dobrovoljnog darivanja krvi odnosno promocija dobrovoljnog darivanja krvi“ dodijeljeno je ukupno 43.594,30 KM, a sredstva su dobili: Crveni križ Ljubuški, Crveni križ ZHŽ, SRZ Rama Rama u srcu, STK Dinara Livno i Crveni križ Kakanj.

Odluku o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, na prijedlog federalnog ministra zdravstva, usvojila je Vlada Federacije BiH na 40. žurnoj sjednici, održanoj 21.12.2023. godine,

www.tomislavnews.com/Vlada F B i H