TG Vijesti

Osiguran serum protiv zmijskog otrova za žitelje HBŽ županije, uz pomoć HB šuma

Budući je počelo ljeto, nastupaju visoke temperature, a zmije u većem broju izlaze iz svojih staništa

Početak ljeta ujedno je i početak sezonskih radova u šumi, pa se javlja potencijalni problem ujeda zmija radnika na šumskim poslovima, ali je to opasnost za sve žitelje Hercegbosanske županije.Stoga su se Hercegbosanske šume, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Hercegbosanske županije, odlučile nabaviti serum protiv zmijskog otrova. Na tržištu vlada velika nestašica seruma,pa je bilo moguće nabaviti 7 doza, što bi trebalo biti dovoljno za minimalne zalihe zdravstvenim ustanovama u Županiji.

Hercegbosanske šume su donirale sredstva za nabavu zaliha seruma, koji je dostavljen 21.6.2013. godine, a kojeg je Zavod nabavio i distribuirao zdravstvenim ustanovama, priopćeno je iz Hercegbosanskih šuma.
Ravnateljica zavoda, dr. Diana Mamić, spec. epidemiolog, zahvalila je Hercegbosanskim šumama na iznimnoj gesti ovoga poduzeća. Direktor Hercegbosanskih šuma,gospodin Draško Brnić, istaknuo je zadovoljstvo suradnjom za Zavodom za javno zdravstvo Županije Hercegbosanske, te izrazio želju za dobrim nastavkom suradnje, te prilici da se pridonese sigurnosti kako zaposlenika Hercegbosanskih šuma, tako i žitelja cijele županije.
TN