TG Politika

OV TOMISLAVGRAD usvojilo Odluku o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji i samohranih roditelja na području općine Tomislavgrad!

Danas, 16. prosinca 2021. godine, na Godišnjoj sjednici Općinskog vijeća Tomislavgrad usvojena je Odluka o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji i samohranih roditelja na području općine Tomislavgrad.

Donošenjem predmetne Odluke lokalna zajednica želi poticati rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji i samohranih roditelja s ciljem demografske obnove društva te smanjenja iseljavanja i ostanka mladih na ovim prostorima, što će imati pozitivan učinak na cjelokupnu društvenu zajednicu.

Ovom Odlukom pravo na subvencioniranje imaju mladi bračni parovi pod uvjetom da jedan od njih u trenutku podnošenja prijave nije stariji od 35 godina te samohrani roditelji bez obzira na dob, do punoljetnosti djece, a koji imaju prebivalište i žive na području općine Tomislavgrad tijekom posljednje 3 godine, koji stječu prvu stambenu nekretninu na području općine Tomislavgrad sukladno uvjetima utvrđenim u ovoj Odluci.

Općina Tomislavgrad će subvencionirati stjecanje prve stambene nekretnine u iznosu do najviše 100 KM po 1m2 stambene površine, a subvencionirat će se najviše 75m2 stambene površine, s tim da taj iznos po korisniku ne može biti veći od 7.500,00 KM.

U slučaju da visina odobrenih iznosa po podnesenim zahtjevima prelazi iznos koji je planiran Proračunom Općine Tomislavgrad za tekuću godinu, visina subvencija po metru četvornome umanjit će se razmjerno planiranim sredstvima i broju korisnika koji ispunjavaju uvjete Javnog poziva.

Financijska sredstva potrebna za provođenje ove Odluke planirat će se u Proračunu Općine Tomislavgrad za svaku proračunsku godinu pojedinačno, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com