BiH Politika

PISMO ogorčene i šokirane čitateljice našega portala

Kako smo jučer pozvali čitatelje da pišu prosvjedna pisma i protiv nepravde bilo koje vrste viču do neba, to nam je stiglo više pisama ogorčenih čitateljica i čitatelja, koje ćemo povremeno objavljivati. Jutros objavljujemo jedno od njih na aktualnu temu.

Poštovani,
Pišem ovo pismo, ogorčena, šokirana.
Dosad sam zatvarala oči, čekala uvijek na nekog drugog uz komentar: „Ma što me briga, samo neka nitko ne dira moju djecu.“
Sve ove dane čitam u medijima raznorazne natpise o koroni, događanjima u Federaciji, Republici Srpskoj, zabranama, naredbama…
U 21. stoljeću da se ljudima ZABRANJUJE I NAREĐUJE! Na jedan „legalan“ način kršila su se osnovna ljudska prava.
Djeca su bila zatvorena, stariji su bili zatvorenici u svojim domovima, dok su tamo neki ministri slavili rođendane s Halidom, a nama je bilo zabranjeno vidjeti svoga brata, sestru na Uskrs.
Tamo neki poljoprivrednik koji uzgaja maline uvozi respiratore iz Kine, koji, gle čuda , nisu prikladni za liječenje pacijenata.
I svakakvih čuda pročitah u ovih dva mjeseca, toliko da sam tek sad postala svjesna gdje mi živimo, gdje sam to rođena i gdje sam to djecu rodila.
Smeta im fontana gdje tri predsjednika pišaju po BiH…za to se bune. A ne buni se nitko što nam se negiraju osnovna ljudska prava, što nas tretiraju kao ovce. Pritom mislim na sva tri naroda ove države. Ne pišaju po njoj samo predsjednici, nego svi ministri, savjetnici, zastupnici, savjetnici savjetnika i vozači bijesnih Škoda.
I na kraju svi ti nesposobni, podobni, snalažljivi za svoj džep donijeli su uredbu da se u BiH može ući samo s putovnicom. Opet diskriminacija hrvatskog naroda, koji je samo na papiru konstitutivan u Bosni i Hercegovini.
A kako je moguće da migranti već godinama bez dokumenata haraju Bosnom, bez da ih je itko upitao putovnicu.
Ali zato otac koji nije vidio svoju djecu tri mjeseca ne može doći zagrliti ih, jer nema PASOŠ, nego PUTOVNICU, a ne vrijedi ni hrvatska osobna iskaznica koja je vrijedila do sada i vrijedi u svim zemljama, samo ne u B i H, zašto???
Otac koji je otišao trbuhom za kruhom, jer su ga na to natjerali oni koji feštaju za vrijeme zabrana, oni koji preko voditelja koji uzgajaju maline uvoze respiratore, oni koji studiraju po 12 godina da bi postali ministri…itd… itd…
Pitam vas sve, dokle ćemo sjediti mirno i gledati što nam rade naši vođe?
Hoćemo li zatvarati oči kao što sam i ja dosad?
Hoćemo li svi iseliti, ispuniti ono što ti donositelji ovakvih zakona i planiraju?
Ili ćemo ustati i tražiti promjene?
Počevši od onih koji zastupaju „interese hrvatskog naroda”…

www.tomislavnews.com/A./Foto arhiv