sjećanjeZAHVALA

PISMO ZAHVALE BZK “Preporod” Tomislavgrad povodom komemoracije za rahmetli Dževada Karahasana

Povodom komemoracije za rahmetli Dževada Karahasana, održane u ponedjeljak 23.05.2023. godine u kino dvorani KIC-a u Tomislavgradu, ljubazno Vas molimo da na vašem portalu objavite sljedeće:

  PISMO ZAHVALE

 

U ime poštovaoca pisane riječi, kulturnih poslenika, Bošnjaka, članova porodice, prijatelja, komšija, suradnika i svih ljudi dobre volje želimo izraziti veliku zahvalnost za riječi suosjećanja i sudjelovanju komemoraciji.

Ovom prilikom izražavamo duboku zahvalnost gradu Tomislavgradu/Duvnu, Danijeli Papić, moderatoru i uposlenima KIC-a na organizaciji ovog skupa.

Zahvalu upućujemo i Aliji Đugum, fra Anti Pranjić, Jozi Ćavar i Snježani Redžepagić, na iznesenim sjećanjima na profesora, književnika i akademika Dževada Karahasana.

Posebnu zahvalu upućujemo i Ivanu Vukadin, aktuelnom predsjedniku Vlade HBŽ-e na izuzetno nadahnutom govoru i sjećanju na rahmetli Dževada.

Također, zahvaljujemo i lokalnim portalima: tomislavnews, tomislavcity, Mandino Selo, radio Tomislavgrad i PRO-TV-i i dopisnicima o izvještavanju o svemu što se događalo u vezi smrti Dževada Karahasana.

Te večeri smo se u zajedničkom bolu oprostili od našeg Dževada, koji je dio naših života, dio našeg postojanja i to je tako i drugačije ne može biti.

A nama, njegovim članovima porodice, suradnicima, prijateljima, komšijama a posebno supruzi Dragani na svakom koraku nedostajat će Dževad, čovjek koji je svoju dobru duvanjsku dušu bez ostatka dijelio sa svima. Rekao bi o Duvnu sljedeće : „U moje Duvno, u moj Blažuj kada dođem za mene je nagrada. Na svakom koraku u meni ožive sjećanja na moje odrastanje, mladost i na moj život, i vjerujete da ćete dolazeći u ovaj kraj osjetiti dušu čovjeka, njegovu dobrotu, poštenje, iskrenost i gostoprimstvo, čovjeka koji ne misli zlo, ne vidi zlo a i ne radi zlo.“

Duvno, Sarajevo, Bosna i Hercegovina, regija i slobodno možemo reći i Europa je siromašnija za čovjeka koji je blagost duše dijelio svima oko sebe. I zato u hodu ovim gradom, gajem i duvanjskim poljem mahnimo rukom, nasmiješimo se, u tom pozdravu i tom osmijehu bit će i osmijesi rahmetli Dževada.

DŽEVADE, VELIKO TI HVALA ZA SVAKU NAPISANU RIJEČ, OBJAVLJENU KNJIGU, ODRŽANIM PROMOCIJAMA OVDJE U DUVNU I IZGOVORENU MISAO.

NEKA TI JE RAHMETLI DUŠA

BZK „PREPOROD“ TOMISLAVGRAD