Bosna i HercegovinaTG Crna kronikaTG Zanimljivosti

PITAMO JER ODGOVOR NE ZNAMO: Kako stati u kraj prijevarama lijekovima koji “sve liječe”?!

Nisam se jednom, nego više puta dala prevariti, nasjesti na FB i druge internetske reklame o lijekovima, na “prirodnoj bazi” koji liječe sve moguće bolesti, kakvi liječnici, što oni znaju?!
Objave se veliki razgovori sa “svjetskim doktorima” koji su izmislili taj lijek “koji diže iz mrtvih”. Uguglate ime tog liječnika, nigdje ga, ni s glave, nitko čuo za njega, osim vještih manipulatora i prevaranata. A kad jednom upadnete u njihovu mrežu, stalno vas zovu, nude lijekove, ali i druge, sigurno lažne proizvode, možda ne štete(?), ali korisne sigurno ne! Najčešća rečenica : “Ne može vam pomoći samo jedna doza, jedno pakiranje, treba najmanje dvije, poželjno tri…!” Nedavno je u većini medija u B i H bilo objavljeno kako je svaki drugi lijek u ovoj zemlji lažan i – ti lijekovi nisu uništeni, sjeme im se nije umelo, nego procvjetalo! Bilo da je riječ o kremama za vena, za pjege, za akne, za hemeroide, ili za preparatima za mršavljenje, za apetit, za bijele zube, crnu i sjajnu kosu, žuljeve, bradavice…
Najnovija reklama: Naručite ovaj lijek, preparat, protiv te i te bolesti, ako ne pomogne vraćamo novac, čak u dvostrukom iznosu!
Koja drska i bezobrazna laž i to zamislite sve od ljudi oko nas, u zemljici B i H. Nude američke, švicarske, svjetske… lijekove koji stižu iz manjih bh. mjesta, a piše da su zalihe pri kraju, požurite! I već sutradan od narudžbe stiže vam lijek brzom poštom. Otvorite male kutijice, pakiranja, koje ste platili od 60 KM-200 KM i naravno – ništa vam ne pomaže!
Ljuti ste na sebe, na svoju naivnost, ali…
I pazite sada ovo najnovije iz reklama, ali i telefonskih poziva od istih tih: vraćaju novac u dvostrukom iznosu, ako ne pomogne?!
A da malo okrenemo pilu naopako: predlažemo tim sposobnim “liječnicima”, “alternativnim liječnicima”, travarima, PR-ovcima da šalju svoj čudotvorni lijek besplatno, a kome pomogne, bude od koristi, neka im pošalje iznos novca koji navedu! Zašto oni ne vjeruju da bi im korisnici rado platili navedeni iznos nakon izlječenja? Ludi oni, prevaranti dobro znaju da nikome njihovi lijekovi neće pomoći, te da će uvijek biti naivnih i lakovjernih koji povjeruju u prevarantske reklame, u čarobni lijek, u čudo, a bolestan čovjek, najčešće od teških bolesti, najlakše povjeruje u čudo izlječenja i ne žali platiti!
Kasno je kad shvati da je ispao naivan, zato ne vjerujte reklamama, posebice kada je “čudotvorni lijek” u pitanju!
Možda bi se ovim prevarantima, bez duše i savjesti, trebali pozabaviti i inspektori, sanitarni, zdravstveni, policija i ne znam tko još, a da štiti građane od prijevara!
Upozoravam, a vi razmislite!
P.S. Možda ima iznimaka, ali ne vidjeh i ne čuh da se netko pohvali da mu je ovaj čudotvorni lijek iz reklama što stiže brzom poštom pomogao, osim ovima iz reklama i naručenih komentara od lažnih profila!

www.tomislavnews.com/Lj.Đ.