TG Crna kronika

POŽAR iznad duvanjskih sela od Crvenica do Borčana i danas se gasi, upućen zahtjev za helikopterom Oružanih snaga B i H!

Požar koji je jučer u prvim popodnevnim satima izbio iznad sela Crvenica, nošen vjetrom ubrzo se proširio i iznad drugih sela Seonice, Omolja, Borčana i zahvati veliku površinu.

Požar se brzo proširio do vrhova planina na nepristupačnom i teškom brdovitom terenu, pa su jučer vatrogasci i mještani, šumari i lovci gasili do kasno i noć i bilo je javljeno da je ugašen. Međutim, noćas iza pola noći mještani su nazvali PVP jer se požar razbukato, a dim se spuštao prema naseljenim mjestima, prema polju.
“Srećom samo dim, jer ne vjerujem da može vatra ugroziti kuće, iako kad je jak vjetar sve je moguće. Zbog teškog, nepristupačnog terena kojim se požar širi, mi smo ispred Civilne zaštite, a u dogovoru s PVP Tomislavgrad, uputili zahtjev Oružanim snagama B i H da nam upute helikopter. Do sada su nam uvijek izlazili u susret, pa mislim da će i sada. Do tada na terenu vatrogasci, mještani, šumari, lovci gase koliko je to moguće”, kazao nam je jutros Jozo Jakić, pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu Općine Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com/Fotografije su snimljene danas!