HrvatskaTG Politika

POZNAT JE DATUM Milanović potvrdio: Na izbore idemo u srijedu 17. travnja, 2024. godine!

Plenković je u četvrtak rekao kako je njemu svejedno kad će biti izbori. “S takva dva mandata kakva smo mi imali, nama je stvarno svejedno. Pet je datuma, nama je svejedno koji bude”, poručio je.

Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Izbori će biti u srijedu 17. travnja, a izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u utorak, 16. travnja i u srijedu, 17. travnja 2024. godine.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Odluka o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor stupa na snagu danas, 15. ožujka 2024. godine.

Prema Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, članak 5., stavak 3., dan provedbe izbora je neradni dan.

Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je i Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Prema Odluci o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj i u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u nedjelju, 9. lipnja 2024. godine.

Odluka o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske stupa na snagu u utorak, 9. travnja 2024. godine.”

Podsjetimo, Milanović je dan ranije rekao kako je datum izbora ‘vojna tajna’.

– Ovo je bilo četiri godine beščašća i sve je završilo nasilnim instaliranjem Turudića – poručio je predsjednik.

Datum izbora u četvrtak je prokomentirao i premijer Andrej Plenković. Njemu je, kako kaže, svejedno kad će biti izbori. “S takva dva mandata kakva smo mi imali, nama je stvarno svejedno. Pet je datuma, nama je svejedno koji bude”, poručio je Plenković.

Za izjave predsjednika Milanovića rekao je da su one projekcije njega samoga na druge.

– Kao i uvijek, sve te njegove izjave su projekcija njega samoga na druge, to smo već naučili u protekle četiri godine o kakvoj se osobi radi, i to nije vrijedno komentara – rekao je Plenković na izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da je on “protektor lopova i korupcije”, piše 24 sata.

www.tomislavnews.com