TG Kultura/Zabava

PREKRASNE FOTOGRAFIJE: “Ljubuša” počastila “Wolfa” iz Posušja lovom na prepelicu!

Jučer(nedjelja, 25.kolovoza, 2019.) su  u na Duvanjskom polju između Mokronoga i Letke, lovci  LU”Vran”, sekcije “Ljubuša” ugostili i počastili ekipu lovaca LU “Wolf” iz Posušja atraktivnim lovom na koku prepelicu Pućpuru.Lovačka udruga “Vran” u pretprošlu nedjelju, 18. kolovoza, 2019. godine, otvorila je  lova na prepelicu Pućpuru. Iz LU su priopćili da  pravo lova imaju svi oni koji su izmirili svoje obveze(članarinu) prema Udruzi i posjeduju važeći oružani list. Najvažnija stvar tijekom lova je paziti na sigurnost jedni drugih. Obavezno je nošenje fluorescentnih prsluka ili nekih drugih komada opreme koji su lako uočljivi.

“Ljubuša”, sekcija LU”Vran”  iz Tomislavgrada pozvala je i jučer ugostila susjede – ekipu lovaca iz Lovačke udruge “Wolf” iz Posušja i počastila ih lovom na prepelice na Duvanjskom polju, na prostoru između Mokronoga i Letke.
“Iako lov i nije bio previše uspješan nama je bilo zadovoljstvo loviti  i družiti se s tako iskusnim kolegama lovcima kao što je ekipa LU  “Wolf” iz Posušja. Vjerujemo kako su i naši gosti bili zadovoljni jučerašnjim danom provedenim na Duvanjskom polju”, izjavili  su jutros  za Tomislavnews. com  članovi iz Sekcije “Ljubuša”, koji su snimili ove prekrasne fotografije i ustupili nam ih, na čemu zahvaljujemo, uz prisjećanje na jednu strofu  prigodne pjesmice iz osnovne škole:

…………….

Usred žita
Skrita,
Sita,
Pjeva ptica
Prepelica:
– Dan je vruć,
Pućpuruć!

www.tomislavnews.com /Foto: Ljubuša Duvanjsko polje