HB ZupanijaTG Vijesti

PRIOPĆENJE Udruge branitelja Domovinskog rata HVO HBŽ i najava 3. redovite Izborne skupštine

Treća redovita Izborna skupština Udruge branitelja Domovinskog rata HVO HBŽ bit će održana u subotu, 30.04.2022., u dvorani za sastanke Caffe pizzeria „MARINITA“ u Livnu, s početkom u 11:00 sati.

Na 3. redovitu Izbornu skupštinu pozvano je 60. izaslanika iz općinskih organizacija Livno, Tomislavgrad, Kupres, Drvar i Glamoč.
Izaslanici izborne skupštine, u subotu bi trebali razmatrati i usvojiti izvješće o radu i financijsko izvješće za vijeće udruge, nadzorni odbor i sud časti za razdoblje 2017.–2021., te razmatrati i usvojiti prijedlog programske deklaracije za razdoblje 2022.-2026., koja upozorava na teško stanje braniteljske populacije zbog neimaštine, teških bolesti i nedostatka psiho-socijalne zaštite za branitelje u Hercegbosanskoj županiji, te netransparentne raspodjele sredstava za branitelje i udruge proistekle iz Domovinskog rata, uzrokovanih ne brigom institucija vlasti, te poziv na nužne promjene i dogovor s načelnicima, gradonačelnicima, općinskim i gradskim vijećima, te Upravom za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO HBŽ, u vezi navedenih, ali i drugih problema razvojačenih branitelja u Hercegbosanskoj županiji.

Livno, 27. travnja, 2022. godine

PREDSJEDNIK

Stipe Mihaljević

www.tomislavnews.com