TG Sport

SRETNO! Planinar iz Prisoja Ilija Babić ide na najviši vrh Turske – Ararat 5137 metara

Po prvi put u našoj kratkoj povijesti društva jedan naš član će se popeti iznad 5000 mnv i zavijoriti zastavu PD Prisoje.
Naš istaknuti član Ilija Babić koji je već ispenjao sve značajnije vrhove u regiji ide na najviši vrh Turske – Ararat 5137 metara.


Pod vodstvom planinarskog udruženja “Abonos” Banja Luka koji su organizatori u usponu sudjeluje oko tridesetak planinara iz BiH i Hrvatske. Polazak je 31. srpnja do 7. kolovoza. 2021. godine.
Planina Ararat nalazi se na sjeveroistoku Turske, 16 km zapadno od Irana i 32 km južnije od Armenije. U Bibliji se označava kao mjesto gdje se nasukala poznata Noina arka nakon potopa.
Poželimo našem Iliji sreću i uspješan uspon kao i povratak kući a mi s nestrpljenjem očekujemo sliku sa našom zastavom sa vrha, objavilo je na svojoj FB stranici Planinarsko Društvo Prisoje.

Strastvenom zaljubljeniku u planine, planinaru Iliji Babiću želimo sretan uspon i uz Božju pomoć da se živ i zdrav, nakon osvajanja Ararata, vrati u svoje Prisoje, u svoj Tomislavgrad!

www.tomislavnews.com