HB ZupanijaTG Kultura/Zabava

SUTRA je Svjetski dan zaštite okoliša

5. lipnja u cijelom svijetu obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša, datum održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda o okolišu u Stockholmu, u glavnom gradu Švedske 1972. godine, poznata kao Stokholmska konferencija.

Toga dana je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP) i ovaj događaj prvi je okupio predstavnike vlada i nevladinih institucija iz više od 100 zemalja kako bi razgovarali o važnim pitanjima zaštite okoliša.

Nama je dobra prigoda za preispitivanje stavova i stvaranje novih navika koje bi trebale biti dio svačije svakodnevice, jer imati zdravo okruženje je naše pravo, a briga o planetu također je dužnost svih. Svojim odgovornim ponašanjem možemo doprinijeti stvaranju ravnoteže između naših potreba i mogućnosti koje nam priroda pruža, te svaki pojedinac može doprinijeti očuvanju okoliša i prirode.

Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije, kroz svoje redovne aktivnosti, kao i aktivnosti izrade planskih dokumenata, kao što je izrada Plana upravljanja otpadom te sufinanciranje ekoloških projekata ukazuje na važnost zaštite prirode i okoliša.

Zato, čuvajmo prirodu.

Sretan vam Svjetski dan zaštite okoliša!

www.tomislavnews.com/ Vlada HBŽ