TG Vijesti

Upravo se osjetio potres u Tomislavgradu, epicentar na granici s RH, ispod Buškog jezera!

Danas (ponedjeljak), u 08:58 sati u Tomislavgradu se osjetilo podrhtavanje tla. Epicentar potresa bio je na samoj granici s Republikom Hrvatskom, negdje ispod Buškog jezera.

.
Iz Federalnog Hidroeteorološkog zavoda B i H (Seizmologija) doznali smo da su instrumenti zabilježili potres danas (ponedjeljak)  u 8:58 sati. Magnituda potresa bila je 4, 8 stupnjeva po Richteru, a intenzitet 6 stupnjeva Merkalijeve ljestvice.

Potres je bio na dubini od 2 kilometra.
Epicentar potresa bio je na samoj granici s Republikom Hrvatskom, negdje ispod Buškog jezera. Potres ove jačine mogao bi prouzročiti štete na stambenim objektima, ali za sada nema dojava o šteti.

Do sada samo iz Franjevačkog muzeja u Tomislavgradu javljaju da su, prilikom potresa, s polica popadali eksponati iz Afričke zbirke!

Evo što javlja Slobodna Dalmacija:

Jak potres jačine 4,9 Richtera osjetio se u ponedjeljak oko 9 sati na području Sinja, Trilja i Splita. Slobodna Dalmacija javlja kako je epicentar potresa bio u BiH kod Baškog Blata, 20 km od Livna.

Splitski Centar 112 zaprimio je  mnogobrojne pozive uznemirenih građana. Prema prvim informacijama, nema veće materijalne štete.

www.tomislavnews.com