HBŽ Vijesti

UPRILIČEN PRIJEM FILIPA MIHALJEVIĆA U VLADI HERCEGBOSANSKE ŽUPANIJE

Jedan od povoda prijema mladog Filipa i njegovog oca Mirka Mihaljevića za vrijeme kratkog boravka u rodnom Livnu je i osvojena titula najboljeg bacača kugle na natjecanju američkih sveučilišta

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić jučer je zajedno s ministrom znanosti, prosvjete, kulture i športa, Petrom Galićem u svom uredu upriličio prijem Filipa Mihaljevića, mladog Livnjaka bacača kugle aktualnog europskog mlađeseniorskog prvaka s izborenom olimpijskom normom, osobnim rekordom te svjetskom dvoranskom broncom.

Jedan od povoda prijema mladog Filipa i njegovog oca Mirka Mihaljevića za vrijeme kratkog boravka u rodnom Livnu je i osvojena titula najboljeg bacača kugle na natjecanju američkih sveučilišta  čim je prošlog tjedna postao prvi student sveučilišta Virgnija s osvojenim NCCA naslovom za bacanje kugle s hitcem od 20,71 metar.

Nakon što je Filip podijelio svoja iskustva sa sveučilišta Virginija i održanih natjecanja, istaknuo je kako je pred njim razdoblje priprema za prvenstvo Europe gdje će kuglu bacati  9. srpnja, za prvenstvo Hrvatske 31. srpnja te za Olimpijske igre koje će se održati u Rio de Janeiru.

Predsjednik Vlade i ministar Galić uz čestitke na postignutim rezultatima zahvalili su mladom nadarenom sportašu što je uz ostvarene rezultate prezentirao svoj rodni grad Livno i cijelu Hercegbosansku županiju.

U nadi da će se Filipov rad i trud i u budućnosti prepoznati kako kroz osobne rekorde tako i kroz nagrade i medalje predsjednik Dalić i ministar Galić poželjeli su sreću na daljnjim natjecanjima te poručili kako će rad mladog i u svijetu prepoznatog atletičara pratiti i u budućnosti, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

TN