HrvatskaTG Čestitke

UZORI MLADIMA : Trojica mladih Slavonaca pronašla novčanik s velikim iznosom novca pa ga vratili vlasniku

U moru negativnih vijesti ovih je dana jedan događaj iz Našica itekako povećao broj komentara na društvenim mrežama.

Zasluženo, jer su akteri, 14-godišnji Roko Bajamić, njegov vršnjak Karlo Matanić te godinu dana stariji Mislav Sudarić učinili ono što mnogi ne bi. Naime, novčanik s velikim iznosom novca bez razmišljanja odnijeli su u policjisku postaju, a što je oduševilo sve te, razumljivo, najviše roditelje ovih hvalevrijednih mladića.

Odgoj za pohvalu

“Jedno su ocjene i škola, no ovo što su oni napravili neopisivo je. U njihovim godinama ne razmišljati niti sekunde hoće li ili neće uzeti novac, već je u pozamašnom iznosu vratiti vlasniku, to je za svaku pohvalu. Naravno, ovo ne govorim jer je riječ o mome sinu, već o činu koji nije razveselio samo nas roditelje, nego najviše vlasnicu”, ispričao nam je Rokov otac Krešimir Bajamić, pojasnivši da cijela priča dobiva na važnosti utoliko što njih trojica nikome nisu rekli što su učinili.

U Našicama su tri mlada dečka, Roko, Karlo i Mislav pronašli novčanik s velikim iznosom novca te bez razmišljanja su isti predali policiji. Ovakav potez oduševio je najviše njihove roditelje.

Roko Bajamić ima 14 godina, a njegov otac Krešimir kaže da je ovo što su napravili neopisivo. “U njihovim godinama ne razmišljati niti sekunde hoće li ili neće uzeti novac, već je u pozamašnom iznosu vratiti vlasniku, to je za svaku pohvalu. Naravno, ovo ne govorim jer je riječ o mome sinu, već o činu koji nije razveselio samo nas roditelje, nego najviše vlasnicu”, rekao je Krešimir, piše SiB.

Ova priča zanimljiva je jer su dečki odlučili ne govoriti drugima o svom činu. Suprug žene koja je izgubila novčanik, došao je u prodavaonicu kod Rokove majke te joj pohvalio sina, no ona nije znala o čemu se radi.

“U tim godinama u kojima jesu, mogli su bez problema novac podijeliti na tri dijela i kupiti si što zažele. Ali nisu čak nikome niti rekli da su bili u policiji i u tome je ta veličina! Cijela priča je toliko pozitivna kraj tolikih negativnih događanja, a osim toga, nadam se i vjerujem da će njih trojica biti primjer i drugima da učine isto ako se nađu u takvoj situaciji”, zaključio je Rokov otac.

Inače, u PU osječko-baranjskoj kažu da su 2023. godine građani pronašli te I. policijskoj postaji Osijek zajedno s ispostavom Čepin predali ukupno 264 različita predmeta poput osobnih iskaznica, mobilnih uređaja, vozačkih dozvola i dr. Od navedenih predmeta vlasnicima pronađenih predmeta vraćeno je njih 183.
www.tomislavnews.com/ SiB.