TG Čestitke

VIDEO ČESTITKA: Svim MAJKAMA svijeta sretan Majčin dan!

Majčin dan se obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju i blagdan je majki i majčinstva.
Slavi se druge nedjelje u svibnju, iako je službeni Majčin dan 12. svibnja u spomen na Annu Marie Jarvis, koja je 12. svibnja 1907. godine u Graftonu svojom gestom “odredila” kojeg datuma je Majčin dan. Ona je nakon druge godišnjice smrti majke, osnovala Memorial Mothers Day Meeting na kojem je  u crkvi ženama dijelila 500 bijelih karanfila. Tom je gestom željela pokazati svoju ljubav prema preminuloj majci.

Inicirala je osnivanje službenog praznika u čast majki i zapisala za budućnost kojeg datuma je Majčin dan, što su mnoge zemlje kasnije i prihvatile.

Na Majčin dan majke i bake uglavnom se darivaju cvijećem, uz poljubac zahvalnosti, ružom, cvijetom ljubavi i sreće.

Za sve postoji jedinica mjere, sve se može izmjeriti, izbrojiti, osim majčine ljubavi, ona je nemjerljiva i prostom oko nevidljiva, bez granica i određenog vremena trajanja.

Kad kažeš MAJKA, puna su usta, riječ majka uvijek preko usana prolazi sa smiješkom, riječ je to koju prvu izgovorimo, a kada god nam je u životu lijepo, ali i teško, reći ćemo: “Majko moja mila”, ili “Gospe moja mila”, zazivajući svoju majku ili Majku nebesku, nakon toga nam bude ljepše i lakše. Često možemo čuti kako u svakoga na zemlji može nestati  ljubavi i milosrđa, osim u majke, a i djeca i majke svakodnevno svjedoče tomu.

Drage majke, sretan vam vaš blagdan i provedite ga u ljubavi, miru, u zagrljaju svoje djece, a djeca neka ga provedu u majčinom zagrljaju, u toplom krilo, tko ima sreću i milost da im je majka živa, a oni čije su majke preminule oživiti ljubav i sjećanje na njih, sjetiti ih se molitvom.

Uz ovaj lijepi VIDEO URADAK!

www.tomislavnews.com/Foto i video: Filip B.