sjećanjeTG Čestitke

VIDEO NAJAVA današnjih događanja u Tomislavgradu kada Brigada kralja Tomislava obilježava svoju 31. obljetnicu

Danas Brigada kralja Tomislava obilježava 31. obljetnicu utemeljenja.  Tim povodom, a i u okviru manifestacije Dana svetog Nikole Tavelić, pripremljen je bogat program.

Sveta misa za sve poginule i umrle pripadnike brigade bit će služena u spomen-bazilici u 11 sati, nakon čega slijedi mimohod s ratnim stjegovima do spomen-obilježja. gdje će biti položeni vijenci i upaljene svijeće.

Potom je predviđena Svečana akademija u kino dvorani KIC-a. Okupljenima će se obratiti predsjednik HVO-a Tomislavgrad Mijo Tokić, zapovjednik brigade Ivan Stanić te u ime obitelji poginulih Ljiljana Zrno.

Za iskazano junaštvo njenih pripadnika Brigadi kralja Tomislava predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručit će priznanje Red Nikole Šubića Zrinskoga.

Nastupit će Klapa sv. Jeronim iz Šujice, uz nastup brata i sestra, Karle i Marijana Mile Radoša koji će zajednički izvesti himnu hrvatskoga naroda, te pjesme Ratnici svjetla i Ljilja Šujička, u spomen na hrabru pripadnicu saniteta Brigade kralja Tomislava Ljiljanu Zrno koju su mučki ubili pripadnici Armije BiH u prosincu 1993. godine.

Nakon svečane akademije u hotelu Tomislav predviđeno je braniteljsko druženje, najava je  Mandino-selo.com

POGLEDAJTE VIDEO URADAK S OBILJEŽAVANJA DANA BRIGADE KRALJA TOMISLAVA U TOMISLAVGRADU PRIJE ŠEST GODINA! 

NAJAVA protokola posjeta predsjednika Republike Hrvatske Tomislavgradu

12:00 – Predsjednik Republike Zoran Milanović položit će vijenac i zapaliti svijeću na Spomen obilježju (Trg hrvatskih branitelja)

12:30 – Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovat će na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 31. obljetnice Brigade „Kralj Tomislav“. Tom prigodom će uručiti odlikovanje Reda Nikole Šubića Zrinskog Brigadi „Kralj Tomislav“. (Trg gange i hajdučke družine 1)

Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednika Republike.

NAPOMENA TN: Red Nikole Šubića Zrinskog dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za junački čin u ratu, izravnoj ratnoj opasnosti ili iznimnim okolnostima u miru.

Večeras, a u okviru Duhovno – kulturne manifestacije “Dani svetog Nikole Tavliće” u 18:00 sati služit će se svata misa koju će predvoditi fra Nikola Jurišić, a nakon toga, u 19:00 sati, u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije bit će predstavljena knjiga Marka Mamića: “Bosna i Hercegovina, država s posebnim potrebama”.

SVIM PRIPADNICIMA BRIGADE KRALJA TOMISLAVA ČESTITAMO NJIHOV DAN, A SVIM POGINULIM VITEZOVIMA BRIGADE HVALA, POKOJ IM DUŠI I SVJETLOST VJEČNA NEKA IM SVIJETLI.

www.tomislavnews.com/Lj.Đikić/Foto uz naslov arhiv TRN-a