TG Kultura/Zabava

Vijeće mladih Tomislavgrad čini prve korake uređenja turističkih vrijednosti duvanjskog kraja!

Ova prekrasna fotografija rijeke Šujice koja krivuda  kroz dio Duvanjskog polja , snimljena  je jučer na lokaciji ostataka Ilirske, a kasnije Rimske gradine, između Letke i Sarajlija.

Klupe su dio projekta Vijeća mladih, koji ima za cilj očuvanje i uređenje povijesnih gradina, kao i prvi korak u razvoju kulturnog turizma općine Tomislavgrad.
Lokalitet Gradina se nalazi u neposrednoj blizini Tomislavgrada i treba učiniti sve kako bi postala značajno  i nezaobilazno turističko odredište u duvanjskom kraju.
Gradina je, također,  i vidikovac s kojega se pruža lijep pogled na Tomislavgrad i Duvanjsko polje.


Članovi Vijeća mladih  Tomislavgrad su uredili šetnicu koja vodi do Gradine, a koja je izdubljena u kamenu i predstavlja stari ilirski i kasnije rimski put.
Na  Gradini su postavili  i tri klupe za odmor, a u podnožju metalnu ploču sa stalkom, kakva se može naći na svim važnijim lokalitetima, s najvažnijim povijesnim podacima mjesta.
Možda se nekomu učini da je ovo mali, ali za duvanjski kraj je veliki korak , jer je, uistinu, krajnje vrijeme da se nešto značajnije uradi na prirodnim i povijesnim  znamenitostima Duvanjskog polja, te turističkoj promidžbi, koje do sada gotovo da nije ni bilo!
Tekst: www.tomislavnews.com
Foto:  Luka Krstanović