TG Politika

VLASNICI NEKIH KLADIONICA traže od zaposlenika da potpišu Zahtjev o neplaćenom odsustvu

Na e-mail našega Portala TN stigli su ovi pripremljeni papiri na kojima je obavijest i zahtjev koji zaposlenicima  nekih kladionica  šalju vlasnici kladionica.

Dakle, od zaposlenica/zaposlenika nekih kladionica vlasnici traže da potpišu kako se slažu, dobrovoljno idu na neplaćeno odsustvo dok traje izvanredno stanje zbog pošasti korona virusa.

Pošiljatelj uz to pita je li to u redu i bi li bilo bolje da dobiju otkaz (koji im i u dopisu”visi nad glavom”), pa da se mogu prijaviti na Zavod za zapošljavanje kako bi dobivali kakvu takvu novčanu naknadu, ovako tko zna koliko mjeseci mogu ostati i oni i njihove obitelji bez ikakvih primanja?

Mi doista nismo pravnici, niti možemo savjetovati što zaposlenici (možda ne samo nekih kladionica nego i na drugim radnim mjestima?) trebaju uraditi, ali vjerujemo kako ima netko pozvan i stručan odgovoriti na ovaj problem zaposlenika.

Ako ima neka savjetuje, a mi ćemo rado objaviti i pomoći našim čitateljicama i čitateljima koji se nađu u istoj ili sličnoj situaciji!

Evo te obavijesti i zahtjeva:

www.tomislavnews.com