HrvatskaTG ZanimljivostiZAHVALA

VRIJEDI PROČITATI! Zašto moj tata nije došao u Knin na proslavu ‘Oluje’? Postoji jako važan razlog!

Jedno obraćanje Marije iz Radovina u Facebook grupi Veterani i prijatelji 4. gardijske brigade je toliko lijepo sročeno da je dirnulo u srca mnoge članove grupe s primjerenim komentarima. Mislimo da ne zaslužuje ostati kao još samo jedan tekst kojeg će će vidjeti članovi te grupe i nitko više. Zaslužuje da ga svi pročitaju, jer je i prigodan i aktualan.

Zato ga prenosimo u cijelosti:

“KUDA PROĐE ČETVRTA IZ SPLITA HRVATSKI ĆE KAMEN DA PROCVITA”

Hvaljen Isus i Marija. Moje ime je Marija i kćer sam vašeg pripadnika, nadimak Crveno Pero. Pretpostavljam da će ga mnogi prepoznati jer je 1993. prešao iz 112. brigade kod vas, Četvrtaša i s vama ostao sve do kraja krvavog rata u Hrvatskoj.

Pišem ovo povodom obljetnice Oluje, kako bih izrazila zahvalu prvenstveno svom ocu, zatim vama koji ste još tu a koji ste dali svoje zdravlje i imali glavu u torbi, a poglavito onima koji su život dali za našu svetu zemlju.

Govorim sada iz perspektive svog oca i onog što sam upijala čitavi svoj život. Cijeli život slušam njegove većinom tužne priče ,ali i poneku zanimljivu i šašavu anegdotu iz Domovinskog rata.

Slušam o tome kako je bez obzira na zlo koje se vrtilo svaki dan oko vas i njega on osića tako sigurno jer ste bili svi ko jedan, svi ste bili obitelj.

Ja danas od obitelji imam samo njega, mama je preminula prije 11 godina, to nas je shrvalo, bilo je jako ružnih perioda i tuge što zbog njegovog stanja što zbog svega ostaloga.

Ali, moj otac je skupio snage da se ostavi svakog mogućeg lošeg utjecaja poput alkohola i hrabro krenuo dalje skupa sa mnom, ne pije već 10 godina.

Znate zašto? Zato što je s vama naučio što znači biti hrabar. Zato vam od svega srca hvala. Iz dubine duše imate moje poštovanje i naklonost i sigurna sam dok je god ijedan od vas živ ova država opstaje, ali o politici ne želim.

Razlog mog javljanja je što smo moj muž (budući) i ja izabrali upravo 5.8. za datum naše svadbe, upravo zbog te zahvalnosti i ljubavi prema domovini.

Tako da, ne zamjerite Crvenom Peru što ove godine neće doći na proslavu u Knin.🤣 Djelić vas i Knina ćemo unijeti i na svadbu, zastava Veterana 4. gardijske brigade je tu, i kako kaže ona Gendina pisma: “Kuda prođe Četvrta iz Splita, Hrvatski će kamen da procvita!”

Pod vašim znakom se udajem, upravo zbog toga što ste bili obitelj mom ocu. I od srca vam na tome hvala. Držite se i samo hrabro, nadam se da se ne predajete i da vjerujete i dalje da ima nas mladih koji vas od srca poštuju i cijene vas, ali i ponose se s vama.

S poštovanjem,

Marija iz Radovina. Bog vas blagoslovio.❤️”, objava je dugopolje.org.hr

www.tomislavnews,com/https:dugopolje.org/