Humor

Za nedjeljno silo: Malo šala iz naših sela i jedna proljetna fotografija s Duvanjskog polja

copyright@tomislavnews.com

Dragi čitatelji i poštovane čitateljice, na naš poziv poslali ste nam  više šala, viceva, anegdota…iz naših sela. Za večeras smo odabrali tri, a vi nam i dalje šaljite svoje priloge, rado ćemo ih objavljivati.

PUBERTET

-Bako, ja znam da vi volite svoga unuka, da se brinete o njemu dok su mu roditelji u Njemačkoj, ali malo povedite računa o njemu, jer on ulazi u pubertet, pa je osjetljiv , nestrpljiv, prgav…- danas mi to reče  unukov razrednik.

-Neka ste Vi meni rekli, i meni se čini nekako čudan, nisam ja znala da on ulazi u taj…kako ono rekošte…pubertet. Virujte neće više, niko njegov tu nije ulazio pa neće ni on!

STRAH

-Kume Jozo, kakva ti ono jučer izađe iz auta?

-Tiše kuma, čut će te moja Kata, a ja sam nagrabusio, ni kriv ni dužan. Vozim u grad kad na cesti stoji ona Suzana, što ću drugo nego zaustavit auto i povest je do grada. A čim je ušla dovezala me se ko đava krsta:”Ja se tebe bojim, kažu da si ti pošćetan na žene, a ja sam poštena, ne bi da me neko vidi u tvom autu, kažu koju god povezeš da je iskoristiš, ja ne znam je li to istina, ja se tebe bojim, još kad tako šutiš, sve se meni čini da si ti neki mutan tip…” Navila se ona, priča li priča i najednom ko s neba u rebra:”Znaš šta, Jozo, ajde ti prije grada skreni malo u polju, pa šta god oćeš, samo ja ovaj strah od tebe ne mogu više podnosit, priveć te se bojim!” I šta bi ti kuma da si bila na mom mistu, a, reci po duši?

RAČUN

-Bako, ja i ne znam koliko ovaca ove godine imaš?

-Sram te bilo, kako ne znaš, imam deset manje nego lani! Iđeš u školu pa sračunaj, muke ti je to!

-Znam ja računat i do sto, samo mi reci koliko si imala lani?

-Pa to ti je još zgodnije, deset više nego ove godine, eto sve sam ti rekla, nemaš šta računat!

www.tomislavnews.com/ Foto: arhiv V. Lj.