HBŽ Vijesti

Zaigraj za mreVUŽ, 2013.

Akcija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

03.svibnja 2013. godine, u Športskoj dvorani SSŠ “Silvije Strahimir Kranjčević”  u Livnu, održana je akcija “Zaigraj za mreVUŽ”.
Akcija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.
Na akciji je sudjelovalo sedam srednjih škola iz Livna, Tomislavgrada, Kupresa i Glamoča.
Program je započeo pozdravnim govorom ministra Petra Galića koji je školama sudionicama uručio zahvalnice za sudjelovanje na akciji. Učenici su se ministru zahvalili za podršku koju im je pružio u ovoj akciji, ali i u budućem radu mreže vijeća učenika HBŽ.
Nakon otvaranja, učenici podijeljeni u 8 grupa imenovanih po bojama, nadmetali su se u raznim igrama bez granica. Učenici su svoju spretnost i energiju pokazali u igranju graničara i skakanju u vrećama, snagu u potezanju konopa, a timski duh i kreativnost u izgradnji kule od čaša i papira.

{gallery}mreza_mladih{/gallery}
Nakon zabavnog i neizvjesnog natjecanja , u već navedenim i drugim igrama, najboljom se pokazala ekipa Zelenih koja je za svoj trud dobila nagradu u obliku torte. Torta je bila pravo slatko osvježenje za već umorne sudionike natjecanja. Nakon pauze za tortu, sudionici su se uputili prema Trgu kralja Tomislava u Livnu, gdje su učinili memorijalnu fotografiju. Učenici su na trgu učinili oblik broja 10, simbolično, jer je naša županija često zvana i Kanton 10. To je ujedno bio i kraj toga nezaboravnoga dana, a rastanak je bio tužan.
Cjelokupna akcija je prošla u najboljem redu, stvorena su nova prijateljstva, izmijenjeni kontakti i utkane su vječne uspomene.
Akcija je doprinijela povezivanju vijeća učenika na nivou županije, ali i razvoju suradnje Mreže vijeća učenika HBŽ i Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ.