HrvatskaTG Politika

ZORAN MILANOVIĆ, predsjednik RH: Bosnu i Hercegovinu treba posebno tretirati i što prije integrirati u Europsku uniju!

„Hrvatska je sigurna zemlja, to je uvijek bila. Bila je to i u vrijeme rata, to je i danas, uz određene incidente koji se događaju po inerciji, po prirodi stvari. Mislim da stanjem u državi možemo biti zadovoljni. Sigurnosnim stanjem, stanjem općeg kriminaliteta, sigurnosti na ulicama i sporednim ulicama naših gradova i velegradova kojima se naša djeca i unuci slobodno šeću“, rekao je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović na prijemu povodom obilježavanja Dana policije.

„Na vama je i na nama je da što boljom i kvalitetnijom obukom i boljim plaćama policijski posao učinimo što interesantnijim, privlačnijim i rigoroznijim na određeni način, jer on nije za svakoga“, dodao je predsjednik Milanović.

Čestitajući policajkama i policajcima blagdan Sv. Mihovila, njihovog zaštitnika, predsjednik Milanović je, od svih poslova kojima se policijski službenici bave, posebno izdvojio čuvanje hrvatske granice, posebno prema BiH. „Tu postoje problemi koje ne možete riješiti. Ne možemo ih riješiti uopće i u dogledno vrijeme ih nećemo moći na ovakav način riješiti. Imat ćete moju podršku u javnom prostoru kada vas napadaju da ste pregrubi i surovi, nehumani. Držite se zakona i temeljnih ljudskih, božjih pravila, onoga što radi dobar i odgovoran čovjek. Ispod toga ne idite“, poručio im je predsjednik Milanović.

„Nažalost, naša susjedna država slabo funkcionira u tom pogledu i broj migranata koji dolaze s jasnim ciljem da pređu granicu i uđu u šengenski prostor će samo rasti i broj koji ćete spriječiti će biti mali. To promijeniti ne možemo. Vidimo da susjedne države, s punim pravom, poduzimaju određene mjere koje su više mjere dojma nego stvarnog učinka. Ali oni to moraju raditi“, rekao je Predsjednik.

„Problem se može riješiti jedino u Sarajevu, razgovorom i dogovorom sa susjedima ili onako kako tvrdim cijelo vrijeme – da se Bosnu i Hercegovinu posebno tretira i što prije integrira u Europsku uniju. Jer, ako bude išla po proceduri po kojoj  smo išli mi, u Europsku uniju neće ući nikada“, istaknuo je, među inim, predsjednik Milanović, objavljeno iz Ureda predsjednika RH.

www.tomislavnews.com