TG Vijesti

ŽUPA SV. MIHOVILA TOMISLAVGRAD: Poziv na posvetu Bezgrješnom Srcu Marijinu

 

Dragi župljani!

Izabrani Božji narod (Izrael) kroz svoju je slavnu povijest prolazio nebrojene kušnje i nevolje. Iako su nama te kušnje i nevolje tisućama godina daleko, one su bile stvarne i opipljive. Nimalo bezazlene i lagane. Vrlo ubojite i opasne po život – kako za narod tako i za pojedinca. Tu se znalo raditi o prirodnim (ne)prilikama, međutim, puno više o ljudskim silama neprijateljskih i bezbožnih naroda koji su Izabrani Božji narod željeli izbrisati s lica zemlje ili ih porobiti. Sveto pismo Staroga zavjeta na mnogo mjesta svjedoči o tome, a još više o Božjoj proslavi u tim prijelomnim i po život opasnim vremenima. Kako i na koji način bi Izrael odgovorio na te (ne)prilike? Učinili bi sa svoje ljudske strane u okvirima mogućega sve što su mogli i umjeli u tom trenutku. A onda bi pozvali cijeli Narod na pokoru i molitvu: obukli bi kostrijet, posuli se pepelom, naredili strogi post i nemrs u određene ili sve dane, i iznad svega Bogu uputili svesrdnu kolektivnu molitvu (to je bio odraz ondašnje pobožnosti).

Dragi župljani, danas smo Izabrani Božji narod mi – Crkva. Mi smo oni koji se u ovim prijelomnim vremenima utječemo Bogu, našoj hridi i našoj zaštiti. Stoga je ovo poziv svima Vama. Poziv da se po primjeru Izabranoga naroda (Izraela) i kao Izabrani narod (Crkva) odazovemo na molitvu i post i tako našu župu stavimo pod zaštitu Bezgrješnoga Srca Marijana – Gospina Srca.

Kako ćemo to učiniti? Tako što ćemo moliti devetnicu i posvetu Bezgrješnom Srcu Marijinu. A sve to po primjeru svetoga i velikoga pape Ivana Pavla II., koji na svetkovinu Blagovijesti 1984. godine posveti cijeli svijet Gospinu Bezgrješnom Srcu. Zato ćemo i mi svaki dan moliti posvetu Gospi uključujući sve one molitve na koje smo već pozvani:

Slavna otajstva Gospine krunice.
Gospine (Lauretanske) litanije.
Krunicu Božanskoga milosrđa.
Post o kruhu i vodi u dane koje možete i koliko možete.
Molitva osobne i župne posvete Gospinu Bezgrješnom Srcu.
Na ovaj način svoju župu, obitelji, i svakoga pojedinoga po Gospinu Srcu stavljamo u Božju zaštitu od svih zala, kako sadašnjih tako i budućih. Molitvu devetnice i Posvete započet ćemo u ponedjeljak, 6. travnja 2020., a završiti u utorak, 14. travnja 2020. Ukoliko netko počne moliti i koji dan kasnije – utorak, srijeda, četvrtak, petak ili subota – nije problem, samo neka moli, jer bitno je da svi završimo do Maloga Uskrsa, a onda ćemo na Mali Uskrs, na pučkoj sv. Misi u 10:30 sati, javno s oltara pročitati molitvu posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu za našu župu. Poziv se upućuje apsolutno svima, bez obzira bili mladi ili stariji, muško ili žensko, siromašni ili bogati, jaki ili nejaki …

Kao kršćani vjerujemo u Božju svemoć u čijoj su ruci i prirodni zakoni. Vjerujemo kako nas Bog može zaštiti i izbaviti iz ove sadašnje, a i svake buduće pošasti. Sve mjere koje su donesene s bilo koje razine vlasti, donesene su s vjerom da nam mogu pomoći. I mi vjerujemo. I kao vjernici molimo i posvećujemo se Bezgrješnom Srcu Marijinu jer vjerujemo da se, ne samo možemo zaštiti, nego i obnoviti život na bolje – na svetost. Zato ovaj poziv na Posvetu prihvatite slobodna srca te molite i postite …

Ps. Ukoliko ste već učinili osobnu posvetu Bezgrješnom Srcu Marijinu, neka Vam ovo bude prilika obnovit ju

.

POSVETA BEZGRJEŠNOM SRCU MARIJINU

Posveta za župu

“Pod zaštitu tvoga milosrđa, utječemo se, sveta Bogorodice!“

Izgovarajući ove riječi s kojima Kristova Crkva moli već vjekovima, nalazimo se danas pred tobom, Marijo, Majko našega Otkupitelja. Sjedinjeni sa svim župljanima naše Župe posebnom vezom, sačinjavajući jedno tijelo i jedan duh, isto onako kao što su – po volji Kristovoj – apostoli sačinjavali jedno tijelo i jedan duh.

Povezani vezom toga posebnoga zajedništva izgovaramo riječi sadašnjega čina, u kojem želimo još jednom skupiti nade i tjeskobe naše Župe u sadašnjem i svim budućim vremenima.

I zato, o Majko ljudi i naroda, Ti koja poznaješ sve naše boli i nade, Ti koja na majčinski način osjećaš sve naše borbe između dobra i zla, između svjetla i tame, koje potresaju naše vrijeme, primi vapaj koji – potaknuti Duhom Svetim – upravljamo izravno Tvojemu Srcu i sa svojom ljubavlju Majke i Službenice Gospodnje, prigrli našu Župu koju ti prikazujemo i posvećujemo, puni nemira i nade za zemaljsku i vječnu sudbinu svih nas.

Prinosimo Ti i posvećujemo na poseban način sve naše župljane kojima je to prikazanje i posveta najpotrebnija.

“Pod zaštitu Tvoga milosrđa utječemo se, sveta Bogorodice! Ne odbij naših molitava jer smo u kušnji!”

Pred Tobom, Majko Kristova, pred Tvojim Bezgrješnim Srcem, želimo se danas, sa cijelom našom Župom, sjediniti u Posveti koju je Tvoj Sin sam učinio svome Ocu, iz ljubavi prema nama: “Za njih – kaže Isus – posvećujem sama sebe, da bi i oni bili posvećeni u istini” (Iv 17,19). Želimo se sjediniti s našim Otkupiteljem u toj Posveti naše Župe, jer – u njegovom božanskom Srcu – ona ima moć zadobiti oproštenje te pružiti zadovoljštinu.

Neka snaga ove Posvete naše Župe traje za sva vremena. Ona obuhvaća sve naše župljane – kako sadašnje tako i buduće. Ova posveta nadilazi svako zlo, koje je duh tame u stanju probuditi u srcu čovjeka. Zato se stavljamo pod Tvoju zaštitu Prečista Majko. Budi pozdravljena Ti, koja si bila posve sjedinjena sa otkupiteljskom posvetom svoga Sina.

Majko Crkve, pouči naše župljane putovima vjere, nade i ljubavi! Prosvijetli posebno one župljane za koje ti sama očekuješ posvetu i predanje. Pomozi nam živjeti u istini Kristove posvete za svu ljudsku obitelj naše Župe.

Povjeravajući Ti, o Majko, sve naše župljane, povjeravamo Ti i samu Posvetu naše Župe i stavljamo je u Tvoje majčinsko srce.

O Bezgrješno Srce! Pomozi nam pobijediti prijetnju zla koje se tako lako uvlači u srce svih ljudi, i koja svojim nesagledivim posljedicama već prijeti sadašnjem životu i kao da zatvara putove prema budućnosti.

Od gladi i rata, oslobodi nas!

Od nuklearnog rata, od neočekivana samouništenja, od svake vrste rata, oslobodi nas!

Od grijeha protiv ljudskoga života u njegovu začetku, oslobodi nas!

Od mržnje i od narušavanja dostojanstva djece, oslobodi nas!

Od svake vrste društvene nepravde, na nacionalnoj i svjetskoj razini, oslobodi nas!

Od želje da prestupimo Božje zapovijedi, oslobodi nas!

Od pokušaja da se uguši Božja istina, oslobodi nas!

Od gubitka svijesti o dobru i zlu, oslobodi nas!

Od očaja, beznađa, samosažaljenja, oslobodi nas!

Od bogopsovke i svake bogohule, oslobodi nas!

Od grijeha protiv Duha Svetoga, oslobodi nas!

Primi, Majko Kristova, ovaj vapaj prožet patnjama svih nas, prožet patnjama cijeloga svijeta. Pomozi nam snagom Duha Svetoga pobijediti svaki grijeh: grijeh pojedinca i „grijeh svijeta“ u svim njegovim oblicima.

Neka se još jednom očituje neizmjerna spasiteljska moć Otkupljenja nad našom Župom, moć milosrdne ljubavi. Neka ona zaustavi svako zlo. Neka preobrazi savjesti. Neka se u tvom Bezrgješnom Srcu za sve nas očituje i pokaže svjetlo nade i zaštite. AMEN!

Osobna posveta pojedinca

Presveta Djevice Marijo, Majko i Kraljice moja, tvojemu Bezgrješnomu Srcu posvećujem i predajem cijelo svoje biće: svoje misli, riječi i djela; svoj duh, dušu i tijelo. Raspolaži sa mnom i sa svime što mi pripada, sada i u vječnosti, na hvalu i slavu PresvetogaTrojstva, za posvećenje Crkve i spasenje svega svijeta.
Bezgrješna moja Majko, pomozi mi živjeti dostojno mojega krsnoga posvećenja da neopozivo pripadam svojemu Otkupitelju. Daj da poput Tebe slušam poticaje Duha Svetoga! Neka se u meni i po meni uvijek i u svemu ispunja volja Božja!

Amen!

Posveta mladeži

Blažena Djevice Marijo, moja Majko koju toliko ljubim,
danas se posvećujem – na osobit način – Tvome BEZGRJEŠNOM SRCU.

Ovim svečanim činom prikazujem Ti čitav svoj život, moje srce, moju dušu, moje tijelo, posebno ovo vrijeme moje mladosti koje sada živim.

VODI ME putem koji nam je pokazao Isus: putem ljubavi, dobrote i svetosti.

POMOZI MI izbjegavati grijeh, zlo, sebičnost, te odbacivati napasti nasilja, nečistoće, ovisnosti i svakoga zla koje me vreba.

OBEĆAJEM TI da ću se često ispovijedati i primati Isusa u moje srce kao duhovnu hranu za život, da ću obdržavati Božje Zapovijedi, koračati putem ljubavi i čistoće, dnevno moliti svetu Krunicu.

Želim biti apostol jedinstva s velikom ljubavlju prema Papi, biskupima i mojim svećenicima.

Ljubim Te preslatka Majko i darujem Ti svoju mladost za trijumf Tvoga BEZGRJEŠNOGA SRCA u svijetu. AMEN!

(Sve su ove posvete s odobrenjem Crkve i u duhu Svećeničkoga marijanskoga pokreta prilagođene za nas i naše vrijeme.)

www.tomislavnews.com/ Izvor: www.samostan-tomislavgrad.info