TG Zanimljivosti

UISTINU: Ovo je previše dragocjeno da se ne podijeli s čitateljicama i čitateljima!

Ovo je previše dragocjeno da se ne podijeli.
Pitao sam prijatelja koji je prešao 70-te i ide prema 80-tim kakve promjene osjeća u sebi? Odgovorio mi je sljedeće:
1. Nakon što sam zavolio svoje roditelje, svoju braću i sestre, svog supružnika, svoju djecu i svoje prijatelje, sada sam počeo voljeti sebe.
2. Shvatio sam da nisam “Atlas”. Svijet ne leži na mojim leđima.
3. Prestao sam se cjenkati s prodavačima povrća i voća. Nekoliko novčića više neće me uništiti, ali bi moglo pomoći njima da uštede za školarinu svojeg djeteta.
4. Konobarima/icama ostavljam veliku napojnicu. Dodatni novac mogao bi im izmamiti osmijeh na lice. Oni se mnogo teže trude za život od mene.
5. Prestao sam govoriti starijima da su već mnogo puta ispričali tu priču. Priča ih tjera da hodaju stazom sjećanja i proživljavaju svoju prošlost.
6. Naučio sam ne ispravljati ljude čak i kada znam da su u krivu. Teret da sve učinim savršenima nije na meni. Mir je dragocjeniji od savršenstva.
7. Komplimente dajem slobodno i velikodušno. Komplimenti popravljaju raspoloženje ne samo primatelja, već i mene samog. I jedan mali savjet za primatelje komplimenta, nikad, NIKAD ga ne odbijajte, samo recite “Hvala”.
8. Naučio sam da se ne zamaram zbog nabora ili mrlje na košulji. Osobnost govori više od izgleda.
9. Odlazim od ljudi koji me ne cijene. Oni možda ne znaju moju vrijednost, ali ja je znam.
10. Ostajem hladan kad netko igra prljavo da me prestigne u utrci za prestiž. Nisam beskrupulozan igrač i ne utrkujem se ni s kim.
11. Učim se ne stidjeti svojih emocija. Moje emocije me čine čovjekom.
12. Naučio sam da je bolje napustiti ego nego prekinuti vezu. Moj ego će me držati podalje, dok s vezama nikada neću biti sam.
13. Naučio sam živjeti svaki dan kao da je posljednji. Na kraju krajeva, to bi i mogao biti.
14. Radim ono što me čini sretnim. Ja sam odgovoran za svoju sreću, i to dugujem sebi. Sreća je izbor. Možete biti sretni u bilo kojem trenutku, samo odaberite to biti!
Odlučila sam ovo podijeliti sa svim svojim prijateljima. Zašto moramo čekati da imamo 60, 70 ili 80, zašto to ne prakticirali već danas. ❤️

Objava je s FB Čitaj knjigu

www.tomislavnews.com