HBŽ Vijesti

NAJAVA: 7. Prvenstvo osnovnih i srednjih škola HBŽ u alpskom skijanju

U srijedu, 20. veljače, 2013. godine, na SRC Čajuša – Kupres, u organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije i Ski savez Herceg-Bosne, s tehničkom podrškom Ski kluba Sriž iz Tomislavgrada, održat će se 7. Prvenstvo osnovnih i srednjih škola u alpskom skijanju učenika s područja Hercegbosanske županije – disciplina veleslalom.

Natjecanje će biti podijeljeno u četiri kategorije osnovnih škola i dvije kategorije srednjih škola i to prema starosnoj dobi učenika.

Ovoj je već 7. tradicionalno skijaško prvenstvo u alpskom skijanju osnovnih i srednjih škola za koje i ovu godinu vlada veliki interes učenika, odnosno natjecatelja. Prošle je godine sudjelovalo ukupno 234 učenika, 162 iz osnovnih i 72 iz srednjih škola, a sudeći prema prijavama koje su pristigle i za ovogodišnje natjecanje vlada veliki interes, jer je broj natjecateljica i natjecatelja već prešao 250.

Za djecu koja ne posjeduju vlastitu skijašku opremu pobrinu će se tehnički organizator Ski klub Striž, a za organizaciju prijevoza Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Organizatori su najavili da će u slučaju lošeg vremena Prvenstvo biti odgođeno.