vjera

FOTO: JUČER je počelo biblijsko bdijenje, čitanje Svetog pisma u duvanjskoj Spomen bazilici

Jučer (18. veljače, 2024.) poslije svete mise u 12 sati, započelo je biblijsko bdijenje u Spomen bazilici u Tomislavgradu.

Svećenici su pozivali sve župljane da se pridruže Bdijenju , bilo čitanjem, bilo da provedu jedno vrijeme u molitvenom slušanju Svetog pisma u našoj bazilici, kako bi ovo bila molitva cijele naše župe.
Čitanje, na koje se odazvalo oko 200 vjernika, a neki će čitati Sveto pismo u više navrata,  započelo je u nedjelju u 13:00 sati i po dosadašnjoj praksi  trebalo bi završiti u četvrtak u popodnevnim satima. (Ako ne bude većih prekida zbog sprovoda i mise zadušnice ili nekog drugog razloga), najava je iz Župnih obavijesti.

RASPORED ČITANJA ZA ČETIRI DANA MOŽETE PROČITATI OVDJE!

Mi smo iza ponoći malo popratili čitanje, slušali i snimili nekoliko fotografija, a biblijsko bdijenje pratit ćemo na našem portalu i sljedećih dana.

Neki vjernici čitaju na biblijskom bdijenju u Spomen bazilici u Tomislavgradu od samoga početka, a među njima su i Ivan Madunić-Ćimana i Ivica Perić-Perin.

 

Među čitačicama/čitačima je i više članova iz jedne obitelji.

Mama Ivanka Tadić je već čitala, a sada sluša kćerke čitačice Tinu i Ninu

Ovo smo snimili u prvim poslije ponoćnim satima, na početku novoga, ovoga dana, pa je slušatelja nije bilo mnogo, ali važno je da se Biblija čita i – pročita!

 

 

www.tomislavnews.com