HB ZupanijaHrvatskaTG Gospodarstvo

PREDSTAVNICI HBŽ na otvaranju 25. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma

U Gudovcu pokraj Bjelovara, danas je svečano otvoren 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, sajam poljoprivredne mehanizacije, 6. Sajam građevinske i komunalne opreme GRO-KO i 6. Sajam opreme za hortikulturu HOROP.

Sajam je otvorio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Među brojim uzvanicima županima, saborskim zastupnicima, načelnicima, gradonačelnicima, diplomatskom zboru, te na poziv župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića, gradonačelnika Bjelovara Darija Hrebaka, te savjetnika sajma Slavka Zlomislića jednog od utemeljitelja sajma, otvaranju sajma nazočili su predsjednik Vlade HBŽ Ivan Vukadin, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ Božo Perić, pomoćnik ministra gospodarstva HBŽ Perica Sužanj, te savjetnik predsjednika Vlade HBŽ Tomislav Barišić. Mjesto na sajmu su našli i izlagači iz Hercegbosanske županije sa svojim proizvodima od sira, vina, rakije, meda te promidžbenim materijalima.

Sajam će trajati od 11. do 14. travnja 2024. godine, na kojem sudjeluje više od 400 izlagača iz desetak zemalja. Sajamski prostor od 100 tisuća kvadrata uredno je popunjen i manifestacija je to koja je u ovom trenutku najveća u Hrvatskoj, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com