vjera

BLAGDAN JE Bezgrešnog Srca Marijina, posebno se slavi u crkvi u Kovačima; Molitvom posveti svoju obitelj Bezgrešnom Srcu Marijinu

Danas je blagdan Bezgrešnog (Prečistog) Srca Marijina, a svečana proslava je u Kovačima. a svečana sveta misa s procesijom je u 11 sati.

Jedan od najučinkovitijih načina približavanja Srcu Isusovu je kroz Marijino Srce.

Crkva slavi blagdan Presvetog Srca Isusova i odmah nakon toga Prečisto Srce Marijino.

Papa Benedikt XVI. više je o tome rekao 2005. godine na blagdan Prečistog Srca Marijinog:

„Srce koje nalikuje Kristovu više nego bilo koje drugo, bez sumnje je Marijino srce, njegova Prečista Majka, i upravo ih zato liturgija drži zajedno za našu čast.”

Nadalje, sveti Ljudevit Montfortski objasnio je u svojoj knjizi “Istinska pobožnost Mariji” da se molitve Mariji odmah prenose na Isusa.

“U njoj odjekuje Bog, ona govori i ponavlja samo Boga. Ako kažete ‘Marija’, ona kaže ‘Bog.’ Kad je sveta Elizabeta pohvalila Mariju nazvavši ju blagoslovljenom jer je vjerovala, Marija, vjerni odjek Božji, odgovorila je: ‘Moja duša slavi Gospoda.’ Ono što je Marija radila toga dana, čini i svaki dan. Kad je hvalimo, kad je volimo i častimo, kad joj bilo što predstavljamo, tada je Bog hvaljen, poštovan i voljen i prima naš dar preko Marije i u Mariji.”

Marijino Srce toliko je jedinstvo sa Srcem Isusovim da se jedno ne može odijeliti od drugog.

Ako želite produbiti našu ljubav prema Bogu, idite prvo k Mariji i ona će vas voditi najsigurnijim putem do Srca njezinog Sina, piše HKM

Ovom molitvom posveti svoju obitelj Bezgrešnom Srcu Marijinu

O, Djevice Marijo, Tvom Bezgrešnom Srcu posvećujemo danas naš dom i sve koji u njemu stanuju.

Daj da naša kuća bude slična Tvojoj kući u Nazaretu po ispunjenju Božje volje, po djelima djelotvorne ljubavi i po bezgraničnoj predanosti Božjoj Providnosti!

Daj da bude prebivalište mira i tihe sreće! Bdij nad svima koji u našoj kući stanuju, pomozi im uvijek da kršćanski žive i sve ih obujmi svojom majčinskom zaštitom! Čuvaj nas, o Djevice Marijo, po dobroti svoje velike milosti, da mi svoj ovozemaljski dom, koji smo ovdje zauvijek posvetili tvom Bezgrešnom Srcu, jednom u nebu zavrijedimo imati! Amen!(medjugorje.info)

www.tomislavnews.com