TG Vijesti

BLAGDAN JE PRESVETOG SRCA ISUSOVOG, U DUVANJSKOM DEKANATU POSEBNO SE SLAVI U ŽUPI KONGORA I NA ROŠNJAČAMA

Blagdan Presvetog Srca Isusovog slavi se u petak nakon blagdana Tijelova i stoga je lipanj mjesec Presvetog Srca Isusova.

Pobožnost Presvetom Srcu Isusovu istaknuto je obilježje suvremenog katoličanstva. Srce je postalo simbolom uzvišene Kristove ljubavi uglavnom u europskoj civilizaciji. Čak i u Bibliji srce se smatra više sjedištem znanja negoli ljubavi.

U Duvanjskom dekanatu na poseban način, svečanom svetom misom Blagdan Srca Isusovog slavi se u Župi Kongora, u koju vjernici hodočaste iz svih duvanjskih župa. Stariji vjernici će se prisjetiti kako se nekada preko Duvanjskog polja hodočastilo do Kongore, najčešće su hodočastile žene i to bose. Danas je to rijetkost, pa ipak i jutros se moglo vidjeti nekoliko hodočasnica prema Kongori.

U Kongori su u devet večeriju služene mise devetnice, jutros je služena rana misa. U 11 sati služit će se svečano misno slavlje koje će predvoditi fra Vlatko Soldo, župnik iz Konjicu. Misno slavlje uveličat će svojim pjevanjem Župni zbor Župe Kongora.

Osim u Kongori, danas, 08. lipnja, 2018. godine na blagdan Srca Isusova sv. misa služiti će se u 11:00 sati i na Rošnjačama, brdu Katunine, pa očekujemo fotografije i izvješće i iz Rošnjača.

Ekipa TN je već u Kongori, pa je ova fotografija uz naslovnicu upravo stigla ispred crkve.

PODSJEĆAMO I NA MOLITVU SRCU ISUSOVU

www.tomislavnews.com