HrvatskaTG Sport

ČESTITAMO! Dina Levačić preplivala False Bay: Sretna, ponosna i umorna!

Dina Levačić ostvarila je još jedan uspjeh preplivavši False Bay u Južnoj Africi. Unatoč vrlo izazovnim vremenskim uvjetima, velikim valovima i vjetru, uspješno je svladala udaljenost od Miller’s Pointa do Rooi-Elsa u dužini od 33 km.

Uspješnim preplivavanjem Dina je postala 19. osoba na svijetu i prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala False Bay.
– Javljam se sretna, ponosna i umorna nakon isplivanog False Baya u Južnoj Africi u dužini od 33 km. Znali smo da će uvjeti biti izazovni, ali bilo je još izazovnije od očekivanog s obzirom da je bilo dosta “mrtvog vala” u visini od skoro dva metra, koji se miješao s valovima od dosta jakog vjetra s boka tako da je bilo izrazito izazovno za plivanje. Ali, eto, uspjela sam isplivati i to je ono najbitnije. Imala sam i društvo prijateljski nastrojenih tuljana putem. Ostajem još neko vrijeme u Južnoj Africi i nadam se da će vremenski uvjeti dozvoliti preplivavanje legendarnog Robben Islanda koji je pojam za sve Južnoafrikance, poručila je Dina Levačić iz Južne Afrike.

Nakon Južne Afrike, Dina osvaja Dalmaciju.

– Nakon povratka u Hrvatsku počinjem polako s organizacijom novog projekta koji će se provoditi u Hrvatskoj, a to je projekt sportsko-humanitarnog karaktera 104 Dalmatinca u sklopu kojega ću isplivati 104 otoka, otočića ili hridi u Dalmaciji, a o tome više u budućnosti, dodaje sjajna hrvatska plivačica, javlja HRT.

www.tomislavnews.com