TG Vijesti

VIDEO: DOBRO vam vedro, sunčano i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 8 stupnjeva C, puše lagani vjetar, ali je zamjetna proljetna jutarnja toplina, nebo nad duvanjskim krajem je vedro, a sunce je uranilo i već duvanjsku zemlju obasjalo.

Ugodna vam i blagoslovljena subota, dan kada biste s poslom trebali usporiti, a vrijeme posvetiti sebi i dragim ljudima s kojima, nadamo se, pijete prvu jutarnju kavu i veselo prepričavate san, ako je bio lijep, a ako nije tada ga prešutite i pričajte o snovima, onima koje budni sanjate i od njih ne odustajte.

Ali ne pretjerujte, ne budite ni u čemu megalomani, nije sreća u gomilanju materijalnog bogatstva, ne budite pohlepni, posebice za onim što vam ne pripada, a duvanjski pjesnik M. T. pjeva: “Vaše je samo ono što ljubavlju osvojite!”(navodim po sjećanju). Sve što osvojite na silu, prisvojite, otmete… i još se time hvalite, bahatite, ne može vas usrećiti, uvijek ćete biti nezadovoljni, nečiste savjesti… zato vodite računa o tomu! Nađite zadovoljstvo u malim stvarima, u onome što je dovoljno za solidan život, neka vam uvijek bude važnije poštenje, čista savjest, srce ispunjeno ljubavlju i duša mirom, od zlata i srebra, skupih vozila, luksuznih stanova… ovozemaljske lažne časti i slasti, prolazna je! Najljepše ispunjen dan je onaj koji provedete u šetnju dragim ulicama, polju, planinama… s djecom, unucima, dragim prijateljima!

www.tomislavnews.com