TG Politika

EKSKLUZIVNO Vlada HBŽ: Stečaj za Delmu-rješenje za Robnu kuću!!!

Nakon gotovo 20 godina, Vlada HBŽ danas je odlučila pokrenuti stečajni postupak nad Delmom iz Tomislavgrada! Možda se time riješi i veliki duvanjski problem-Robna kuća?!

 

Danas je u Livnu održana 16, sjednica Vlade HBŽ. Kao što smo već javili, na dnevnom redu bilo je 32 točke, pa je bilo nemoguće sve ih odraditi danas. Stoga je sjednica večeras prekinuta i odlučeno da se nastavi u ponedjeljak.

Službenog izvješća sa sjednice nema, ali iz pouzdanog izvora doznali smo nešto što je Duvnjacima jako važno, naime, odrađena je 21.točka dnevnog reda: Razmatranje Zahtjeva općine Tomislavgrad za pokretanje stečajnog postupka DELME Tomislavgrad. 

E, pa, konačno, nakon 20-tak godina skanjivanja, povlačenja i razvlačenja ovoga velikog problema, ovoga neaktivnog (propalog) poduzeća, danas su članovi  Vlade HBŽ donijeli odluku kojom se daju ovlasti resornom Ministarstvu gospodarstva HBŽ pokrenuti stečajni postupak neaktivnog gospodarskog društva Delma iz Tomislavgrada, a sukladno Zakonu o stečajnom postupku. Ovim činom, Županijska vlada je, nakon samo pola godine od ustroja, riješila dugogodišnji duvanjski problem. 

Sada je očekivati (a zašto ne, treba se i to konačno dogoditi!)  kako će se u stečajnom postupku uskoro riješiti i veliki problem u samom srcu Tomislavgrada-problem Robne kuće?!!!

Tekst i foto: www.tomislavnews.com