TG Vijesti

FOTO : AKO TRAŽIŠ čudesa moli se svetom Anti!

Jutros je u duvanjskom kraju osvanuo lijep sunčan dan, pravi blagdan, Svetkovina sv. Ante Padovanskog, kojemu vjernici duvanjskog kraja hodočaste u župe : Šujicu, Bukovicu-Brišnik i Grabovicu.

Po tradiciji i u dubokoj vjeri vjernici su iz duvanjskog kraja u osvit dana krenuli u ove tri župe, hodočaste omiljenom svecu katoličkih vjernika, svecu čudotvorcu sv. Anti Padovanskom,   zaštitniku male djece, nerotkinja – žena koje mu se željne potomstva usrdno obraćaju, pomoćnik je i potencijalnim udavačama, koje ga zazivaju u traženju dobrog supruga, ozdravljenje vida i pronalaženje izgubljene stvari.

Danas, na Svetkovinu sv. Ante, svečana misna slavlja u Duvanjskom dekanatu služit će se, po tradiciji, u Šujici, Brišniku i Grabovici s početkom u 11,00 sati, a u 18,00 sati u Šuici će se služit sveta misa i blagoslov djece,(Dragi čitatelji, ako nam pošaljete fotografije iz ovih crkava-mjesta današnje svetkovine, rado ćemo ih objaviti!)

Bit će, sigurni smo, pobožno i lijepo u svim trima župama, gdje su pripremljeni i posebni programi, zato se uputite na mise, a mi vas podsjećamo na najpoznatiju molitvicu svetom Anti-čudotvorcu:

AKO TRAŽIŠ ČUDESA

Ako tražiš čudesa, moli se svetom Anti,
Njem su od nebesa čuda dari dati

On ozdravlja bolesne, a mrtve uskrisuje;
Vraga, gubu odgoni i nevolje svake.

More od njeg strahuje, a verige pucaju.
Uda stvari propale – stari, i mladi primaju.

On ozdravlja bolesne, a mrtve uskrisuje;
Vraga, gubu odgoni i nevolje svake.

Isčeznu pogibelje, a nevolje nestaje
Kažu koji primaju, za sve Padovanci.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu

Svim Antama, Antonijama, Antićima, Antonelama, Anticama, Tonijima, Tonkama…želimo sretan imendan njihovog nebeskog zaštitnika, a svima neka bude lijep i ugodan ovaj dan, po zagovoru svetog Ante!

www.tomislavnews.com