TG Vijesti

FOTO/ VIDEO: SVEČANA misna slavlja na svetkovinu sv. Ante u Šuici, Brišniku i Grabovici

copyright@tomislavnews.com

Po lijepom, sunčanom i toplom vremenu, danas su vjernici Duvanjskog dekanata, ali i okolnih mjesta hodočastili sv, Anti u župe i crkve kojima je zaštitnik ovaj omiljeni svetac u duvanjskom puku, ali i cijelom svijetu.

Od ranog jutra vjernici su hodočastili u Šuicu, Brišnik i Grabovicu, duvanjske župe gdje se osobito slavi sveti Ante, čudotvorac. Svečane svete mise služene su u 11, sati, a prije svetih misa bila je procesija oko crkava. U svim ovim crkvama služene su i mise devetnice u čast svetom Anti.

Danas, na svetkovinu omiljenog sveca, svečano misno slavlje u Šuici predvodio je fra Gabrijel Mioč, sin ove župe, uz koncelebraciju više svećenika. Svečano misno slavlje u Brišniku također je predvodio sin ove,  Bukovičke župe, fra Stjepan Klarić uz koncelebraciju više svećenika, dok je svečano misno slavlje u Grabovičkoj župi predslavio  mr. don Željko Majić, generalni vikar, uz koncelebraciju više svećenika.

Svi su propovjednici u nadahnutim propovijedima govorili o životu svetog Ante, o njegovim čudesima koje je činio, o tomu kako bi trebao biti uzor današnjem čovjeku.  Pogledajte videa i fotografije!

www.tomislavnews.com