TG Vijesti

FOTO: Biskup Petar Palić službeno pohodio Župu Bukovicu

Odmah po dolasku župnik fra Stipe ga je otpratio do samostana školskih sestara franjevki u Bukovici, gdje su ga sestre upoznale sa svojim djelatnostima i predstavile mu rad dječjeg vrtića kojeg vode.

U nedjelju, 5. ožujka, biskup Petar nastavio je službeni posjet našoj župi, te se sastao s ministrantima u područnoj crkvi u Brišniku.

U suslavlju sa župnikom fra Stipom, predvodio misno slavlje u 9.30 sati. Crkva je bila posve ispunjena vjernicima. Biskup je u propovijedi posebno naglasio potrebu našeg autentičnog življenja vjere, ono počiva na preobrazbi i radu na sebi, a Crkva nas u korizmenom vremenu na to posebno poziva. Misna čitanja pročitale su Kristina Ćerdić i Karmen Čuić, a molitvu vjernika Gabriela Bagarić. Misno slavlje skaladnim pjevanjem je po prvi puta animirao novoosnovani zbor crkve sv. Ante u Brišniku, pod ravnanjem gosp. Pere Tokića.

U 10.30 uslijedio je biskupov susret s ministrantima u Bukovici, a potom je predvodio euharistijsko slavlje u 11 sati u župnoj crkvi.

Na samom početku biskupa su u ime vjernika pozdravile g-đa Iva Bagarić prigodnim i biranim riječima, te g-đa Irena Šteko uručivši biskupu buket cvijeća.

Misno slavlje animirali su čitači: Ružica Ledušić, David Ledušić i Ivan Batarilo, te lijepim pjevanjem pjevački zbor župne crkve.

Nakon misnog slavlja upriličen je susret biskupa s ovogodišnjim krizmanicima i prvopričesnicima te njihovim roditeljima, a nakon njih sa zborovima iz Bukovice i Brišnika.

U poslijepodnevnim satima biskup je posjetio župnu kancelariju te nakon toga imao sastanak sa članovima Župnog ekonomskog vijeća. S ovim sastankom završio je službeni dio ovoga posjeta.

Naši župljani su svojim primjernim sudjelovanjem u svim ovim susretima pokazali stvarnu i lijepu sliku naše župe, što nam je potvrdio i sam biskup izjavivši da iz naše župe odlazi prepun lijepih dojmova.

Foto: za župni ured: Gabrijela Bagarić, Elizabet Čujić i Gabriela Bagarić, objava je s web stranice

Župe Bukovica.

www.tomislavnews.com