TG ČestitkeTG Zanimljivosti

FOTO ČESTITKA: Baka Anđa Zrinušić iz Bukovice, Tomislavgrad, proslavila je 102. rođendan, slavlje joj pripremljeno u Staračkom domu “Sveti Nikola” u Renićima

Danas je u staračkom domu “Sveti Nikola” u Renićima prevladavalo veselo ozračje. Baka Anđa Zrinušić proslavila je 102. rođendan.
Doživjeti stotu, pa i 102., je nešto o čemu mnogi od nas mogu samo sanjati, a evo naša baka Anđa živi taj san. No, osim toga što je svoj život uspjela ispuniti godinama, ona je i svoje godine ispunila životom.
Rođena je 30. srpnja davne 1920. godine u Bukovici, od oca Marka i majke Ive Kukić, rođene Špikić.
Udala se za svoga Marijana Zrinušića iz Bukovice gdje je i danas nastanjena, kojeg je nažalost izgubila 1945. godine kada je imala 25 godina.


U braku su rođena dva sina, koja je sama podizala, a danas od njih ima 4 unučadi i 9 praunučadi.
Duboko je zakoračila u 21. stoljeće i sada proslavlja svoj 102. rođendan, što je čini najstarijom stanarkom našeg doma.
Usprkos svojim godinama, naša Anđa je i dalje vesela. I iako je danas teže pokretna, ona se ne predaje i spremno se nosi sa svim nedaćama koje joj život stavlja na put.


Anđa je, do dolaska u naš dom, živjela u obiteljskoj kući. Preko zime bila bi kod djece u Zagrebu i u Kutini, no, koliko god uživala u društvu svoje djece, Anđa se uvijek rado vraćala svojoj kući.
U starački dom Sv. Nikola u Renićima doveli su je unučad Zdravko i Nevenka 17.1.2022. godine.
Dragi Bog je prepoznao plemenitost, iskrenost i dobrotu naše drage bake Anđe, te ju nagradio ovim godinama što je doživjela. A ona je te iste vrline donijela u naš dom i učinila ga veselijim i ljepšim.
U svoje ime, u ime naših stanara, osoblja staračkog doma želimo ti sretan 102. rođendan!

www.tomislavnews.com/Tekst i foto: Jozefina Pavlinović, socijalna radnica